Boek
Nederlands

Het verdwenen meisje

Jodi Picoult (auteur)
+1
Het verdwenen meisje
×
Het verdwenen meisje Het verdwenen meisje

Het verdwenen meisje

Genre:
Als haar vader wordt gearresteerd en terechtstaat wegens ontvoering, wordt een jonge moeder geconfronteerd met haar eigen, onbekende, verleden.
Titel
Het verdwenen meisje
Auteur
Jodi Picoult
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Vanishing acts
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2005
415 p.
ISBN
90-443-1423-8

Andere talen:

Besprekingen

Delia heeft een liefdevolle opvoeding genoten bij haar vader tot de politie op de stoep staat om hem te arresteren voor kidnapping. Op vierjarige leeftijd heeft hij haar ontvoerd na de scheiding van de moeder, Delia in de waan latend dat ze dood is. Delia is inmiddels zelf moeder en staat op het punt om te trouwen met de vader van haar kind, die echter een alcoholprobleem heeft. Deze vriend wordt de advocaat van haar vader; een andere jeugdvriend, die journalist is, zal het proces verslaan voor zijn krant. Elk hoofdstuk heeft zijn eigen verteller: de vader, de dochter, de advocaat en de journalist. Elke verteller heeft ook zijn eigen lettertype. Picoult heeft al veel titels op haar naam staan, maar ze haalt in dit verhaal wel erg veel overhoop: vriendschappen, kidnapping, kanker, alcoholisme, gevangenisleven, kindermisbruik en familiebetrekkingen. Bij tijd en wijle is het boek melodramatisch en onrealistisch. Veel aandacht is besteed aan de slechte condities in de gevangenis, terwij…Lees verder

Over Jodi Picoult

Jodi Lynn Picoult (New York, 19 mei 1966) is een Amerikaanse schrijfster.

Picoult is geboren in een niet-religieuze Joodse familie die naar New Hampshire verhuisde toen zij dertien was. Zij studeerde aan de Princeton-universiteit. Picoult schrijft romans en ook scenario's voor film en televisie. Van haar werk zijn volgens haar eigen website wereldwijd 40 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

  • Songs of the Humpback Whale (1992)
  • Harvesting the Heart (1993)
  • Picture Perfect (1995), Verloren in de stilte
  • Mercy (1996) De mantel der liefde
  • The Pact (1998), Het verbond - een liefdesgeschiedenis, in 2015 uitgebracht als De ultieme belofte
  • Keeping Faith (1999)
  • Plain Truth (2000), Strijd met de waarheid
  • Salem Falls (2001)
  • Perfect Match (2002), De klein…Lees verder op Wikipedia