Boek
Nederlands
Een ter dood veroordeelde man wil zijn hart na de voltrekking van het vonnis doneren aan het dochtertje van een vrouw, die door zijn toedoen weduwe is geworden en daarbij ook haar eerste dochter heeft verloren.
Titel
De bekering
Auteur
Jodi Picoult
Vertaler
Joke Meijer Henk Popken
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Change of heart
Editie
2
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2010
382 p.
ISBN
9789044325577 (paperback)

Besprekingen

June Nealon is een vrouw wier dochtertje met hartproblemen op sterven ligt. Toch is de donor van een nieuw hart niet welkom: dat is namelijk Shay Bourne, de ter dood veroordeelde man die June's echtgenoot en haar andere dochtertje heeft vermoord. De ontwikkelingen daarna worden beschreven door vier vertellers: June, een priester (en ook nog eens lid van de jury die Bourne ter dood heeft veroordeeld), een medegevangene die ziet hoe Bourne plotseling Messiaanse gaven lijkt te krijgen, en Bourne's advocaat die twijfelt over haar eigen geloof. Een topzware ideeënroman over de voors en tegens van de doodstraf en hoe religieuze en ideologische overtuigingen onze houding daartegenover bepalen, geschreven aan de hand van een bijna absurd complexe situatie die nog eens extra gewicht krijgt door de parallel tussen Bourne en Jezus (en door onzekerheid of Bourne wel echt een moordenaar is). Meer een traktaat dan een doorleefde roman, en als zodanig gekunstelde retoriek voor de een, belangwekkende…Lees verder

Over Jodi Picoult

Jodi Lynn Picoult (New York, 19 mei 1966) is een Amerikaanse schrijfster.

Picoult is geboren in een niet-religieuze Joodse familie die naar New Hampshire verhuisde toen zij dertien was. Zij studeerde aan de Princeton-universiteit. Picoult schrijft romans en ook scenario's voor film en televisie. Van haar werk zijn volgens haar eigen website wereldwijd 40 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

  • Songs of the Humpback Whale (1992)
  • Harvesting the Heart (1993)
  • Picture Perfect (1995), Verloren in de stilte
  • Mercy (1996) De mantel der liefde
  • The Pact (1998), Het verbond - een liefdesgeschiedenis, in 2015 uitgebracht als De ultieme belofte
  • Keeping Faith (1999)
  • Plain Truth (2000), Strijd met de waarheid
  • Salem Falls (2001)
  • Perfect Match (2002), De klein…Lees verder op Wikipedia