Boek
Nederlands

De Gorgels en de grote operatie

Jochem Myjer (auteur), Rick De Haas (illustrator)
+1
De Gorgels en de grote operatie
×
De Gorgels en de grote operatie De Gorgels en de grote operatie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De Gorgels moeten de mensenkinderen beschermen tegen Brutelaars, de nare wezens die kinderen grieperig of verkouden maken als de R in de maand zit. Gaat het ze lukken met drankjes en zalfjes? Groot formaat prentvertelling met paginagrote kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Ziekten
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
De Gorgels en de grote operatie
Auteur
Jochem Myjer
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2020
[26] p. : ill.
ISBN
9789025878948 (hardback)

Besprekingen

Gorgels beschermen kinderen van september tot en met april, als de R in de maand is. Dat is nodig vanwege de Brutelaars die kinderen ziek maken. Waakgorgels Bobba en Belia waken bij Melle en Limoni. Hun stad wordt aangevallen door een leger Rilbibberbrutelaartjes. Melle wordt grieperig en doorsluisgorgel Dukko gaat naar de geneesgorgels om drankjes en zalfjes te halen. Ook komt er steun van de waakgorgels-in-opleiding. Zal het lukken om deze brutelaars te verslaan? Het taalgebruik is vlot en eigentijds en bevat veel gorgeltaal zoals: porroporroguggelbam en zwijgelestiltiestiltie, een humoristische toevoeging. Dit verhaal is geschreven vanuit het perspectief van het Gorgeltje Bobba. Groot formaat prentvertelling met op elke spread een prachtige paginagrote kleurenillustratie van de gerenommeerde illustrator. Dit maakt het tot een prachtig pareltje. De auteur is favoriet bij de Kinderjury. Dit is het vierde deel over de Gorgels, het tweede grote prentenboek na 'De wereld van de Gorgels'…Lees verder

Over Jochem Myjer

CC BY 4.0 - Foto van/door DWDD

Bernard Edward Jochem Mijjer (Leiden, 22 april 1977), algemeen bekend als Jochem Myjer, is een Nederlands komiek, musicus, presentator, imitator, kinderboekenschrijver en acteur.

Biografie

Jeugd en opleiding

Myjer groeide op in Zutphen, waar hij les kreeg op basisschool Het Kelderslag en op het Baudartius College. Hij verhuisde halverwege de jaren negentig weer naar zijn geboorteplaats Leiden, waar hij het Stedelijk Gymnasium bezocht. Na zijn eindexamen ging hij biologie studeren in Groningen. Zijn studie gaf hij na twee jaar op om fulltime cabaretier te worden.

Theater

Myjer komt over als een energieke cabaretier. In zijn show Adéhadé zet hij zichzelf neer als volwassene met ADHD, wat hij ook in werkelijkheid heeft. Myjer is erg muzikaal en begeleidt zichzelf vaak op piano, maar ook wel op andere instrumenten zoals viool of ac…Lees verder op Wikipedia