De aardbeiendief

Joanne Harris (auteur), Monique De Vré (vertaler)
In een klein Frans dorpje zijn grote veranderingen op komst voor Vianne die een chocolaterie runt. Ze heeft magische krachten, maar zelfs daarmee kan ze niet voorkomen dat haar rustige leven verstoord wordt.
Titel
De aardbeiendief
Auteur
Joanne Harris
Vertaler
Monique De Vré
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The strawberry thief
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2019
368 p.
ISBN
9789026148743 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Vianne Rocher voelt zich eindelijk thuis in het dorpje Lansquenet-sous-Tannes, waar ze een chocolaterie heeft. Ze heeft magische krachten, net als haar zestienjarige dochter Rosette die niet spreken wil, maar zich uit door gebarentaal. Ook heeft Rosette de gave om de wind op te roepen, samen met haar onzichtbare vriend Bam. Dan sterft Narcisse, de oude bloemist, en laat een stuk grond aan Rosette na, omdat ze hem herinnert aan zijn jong gestorven zusje. De dochter van Narcisse vecht het testament aan, omdat ze ervan overtuigd is dat in de grond een schat verborgen ligt. De dorpspriester Reynaerd erft een document, waarin Narcisse een oude misdaad opbiecht. Vianne wordt nog meer in de zaak verwikkeld wanneer in de bloemenwinkel van Narcisse een tatoeage-kunstenares haar praktijk houdt en het halve dorp in haar ban krijgt. Vianne wil haar dochter beschermen en bij zich houden, maar ze moet leren dat verandering onvermijdelijk is. Vierde boek* rond Vianne Rocher.

Over Joanne Harris

Joanne Michèle Sylvie Harris, geboren op 3 juli 1964, in Barnsley, Yorkshire, Engeland, is een Britse schrijfster, met een Franse moeder en een Engelse vader. Ze werd geboren in haar grootouders' snoepwinkel en haar leven was gevuld met eten en folklore. Haar overgrootmoeder stond bekend als een heks en een genezer. Dit was een omgeving die een grote rol zou gaan spelen in haar verdere leven als romanschrijfster.

Ze ging naar de Wakefield Girls Highschool, Barnsley Sixth Form College (Een school waar ze haar laatste twee jaar van het secundaire onderwijs volgde). Ze studeerde Moderne en Middeleeuwse Talen aan het St Catharine's College te Cambridge. Haar eerste roman The Evil Seed werd gepubliceerd in 1989, maar het boekte weinig succes, evenmin als haar tweede roman: Sleep, Pale Sister (1993). In 1999 werd Chocolat de nr. 1 in de bestsellerlijst van de London Sunday Times. Het boek was gebaseerd op eten en een exotisch gebied in Gers in Frankrijk…Lees verder op Wikipedia