Strip
Nederlands

Kleine vampier gaat naar school

Joann Sfar (auteur)
+1
Kleine vampier gaat naar school
×
Kleine vampier gaat naar school Kleine vampier gaat naar school

Kleine vampier gaat naar school

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Titel
Kleine vampier gaat naar school
Auteur
Joann Sfar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Petit vampire va à l'école
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2005
32 p. : ill.
ISBN
90-257-3995-4

Besprekingen

Een ballonstrip waarin een kleine vampier naar school wil: hij verveelt zich en wil met andere kinderen spelen (tot onbegrip van zijn hond). Uiteindelijk mag hij van zijn moeder Pandora, maar zoals te verwachten viel, 's nachts zijn er geen kinderen op school. Dus gaan alle monsters en vampiers met hem mee en geeft de Kapitein van de Doden (zijn vader) les. Kleine vampier maakt de sommen in het schrift van een leerling en deze Michael ziet tot zijn blijde verrassing dat iemand zijn huiswerk maakt. De twee jongetjes beginnen naar elkaar te schrijven, maar dat is niet de bedoeling: vampiers mogen niet ontdekt worden. Ze gaan dus 's nachts het jongetje opzoeken om hem geheimhouding te vragen. Hij schrikt zich eerst halfdood en vindt het dan reuze spannend, zeker als hij mee mag naar het huis van kleine vampier. De volgende dag krijgt hij een dikke onvoldoende want kleine vampier had nu geen huiswerk gemaakt! Ballonstrip, in een wat cartooneske tekenstijl, mooi ingekleurd. Het verhaal gaa…Lees verder

Over Joann Sfar

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Joann Sfar (Nice, 28 augustus 1971) is een Frans auteur en filmregisseur. Hij is een van de bekendere artiesten van de Franco-Belgische stripbeweging.

Biografie

Sfar begon zijn carrière als tekenaars bij de uitgever L'association. Zijn bekendste reeks is Donjon die hij met Lewis Trondheim maakte. Donjon wordt getekend door veel verschillende tekenaars. Sfar name de sub-serie Donjon Avondschemer voor zijn rekening en tekende hiervan de eerste drie delen (nummer 101, 102 en 103). Van de Kat van de Rabbijn en Kleine Vampier zijn tevens tekenfilms gemaakt. Van de Kat van de Rabbijn verschijnt in 2018 een verfilming.

Bibliografie

In het Nederlands verschenen

Zwarte olijven (ism Emmanuel Guibert)