Dvd
Frans
Titel
Gainsbourg : vie héroïque
Regisseur
Joann Sfar
Componist
Olivier Daviaud
Acteur
Eric Elmosnino Laetitia Casta 1978- Anna Mouglalis Lucy Gordon
Taal
Frans
Uitgever
Cinéart, [2010]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
140 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5414939040481

Besprekingen

Franse biopic uit 2010 van striptekenaar Joann Sfar (o.a. bekend van de stripreeks Donjon), die een persoonlijke ode aan zijn held wilde maken. Met Eric Elmosnino, Lucy Gordon, Laetitia Casta e.a. de film volgt het leven van de beroemde Franse zanger gedurende zijn jeugd in het door de Nazi's bezette Parijs, zijn succesvolle tijd als singer/songwriter in de jaren 70 van de twintigste eeuw, tot aan zijn tragische dood in 1991. Serge Gainsbourg leidde een roerig leven met veel drank en vrouwen waaronder Brigitte Bardot en Jane Birkin. Alberto Ciaccio (Movie2movie,i) geeft 4 (van 5) sterren: 'Gainsbourg wordt hier neergezet als een tragische held zo weggelopen uit een Russiche klassieke roman, aldus Sfar. Dat spreekt voor de film want zeker tot driekwart blijft het leven van Gainsbourg ons boeien ook al zijn sommige stukjes een beetje te melig (...). De fantastische verhalende manier waarop Sfar Gainsbourg tot in de detail tot leven wekt, laat hij helaas tegen het einde los, wanneer een …Lees verder

Over Joann Sfar

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Joann Sfar (Nice, 28 augustus 1971) is een Frans auteur en filmregisseur. Hij is een van de bekendere artiesten van de Franco-Belgische stripbeweging.

Biografie

Sfar begon zijn carrière als tekenaars bij de uitgever L'association. Zijn bekendste reeks is Donjon die hij met Lewis Trondheim maakte. Donjon wordt getekend door veel verschillende tekenaars. Sfar name de sub-serie Donjon Avondschemer voor zijn rekening en tekende hiervan de eerste drie delen (nummer 101, 102 en 103). Van de Kat van de Rabbijn en Kleine Vampier zijn tevens tekenfilms gemaakt. Van de Kat van de Rabbijn verschijnt in 2018 een verfilming.

Bibliografie

In het Nederlands verschenen

Zwarte olijven (ism Emmanuel Guibert)