Titel
Bandidas / dir. by Joachim Rønning and Espen Sandberg
Regisseur
Joachim Rønning Espen Sandberg
Componist
Eric Serra
Acteur
Penélope Cruz Salma Hayek Steve Zahn
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
90 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands

Over Joachim Rønning

Joachim Rønning (Sandefjord, 30 mei 1972) is een Noors filmregisseur.

Rønning is samen met plaatsgenoot en jeugdvriend Espen Sandberg eigenaar van Motion Blur een van Scandinaviës grootste productiebedrijven voor commercials. Het duo regisseerde een aantal films waaronder Kon-Tiki die werd genomineerd voor een Golden Globe en een Oscar voor beste niet-Engelstalige film bij de 85ste Oscaruitreiking.

Filmografie

  • 1997: Dag 1 (korte film)
  • 2006: Bandidas
  • 2007: Kubisten (korte film)
  • 2008: Max Manus
  • 2012: Kon-Tiki
  • 2014: Marco Polo (televisieserie, afl. 1 & 2)
  • 2017: Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

Externe link