Boek
Nederlands

Vermoorde onschuld

Jo Claes (auteur)
+1
Vermoorde onschuld
×
Vermoorde onschuld Vermoorde onschuld

Vermoorde onschuld

In de reeks:
Genre:
Inspecteur Thomas Berg van de Leuvense politie krijgt in een onderzoek naar vier moorden te maken met een misdaadauteur die verdacht wordt, maar ongrijpbaar blijft.
Titel
Vermoorde onschuld
Auteur
Jo Claes
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2015
394 p.
ISBN
9789089243263 (paperback)

Besprekingen

In deze achtste roman met de Leuvense hoofdinspecteur Thomas Berg worden liefst vier opeenvolgende moorden onderzocht. Er lopen lijnen naar Lukas Lebowski, een succesvol en aantrekkelijk misdaadauteur. Er zijn sporen, maar ook de nodige dwaalsporen. Berg ontvangt een anoniem bericht dat hem uitdaagt een verband te vinden met gestolen heiligenbeelden en hun gruwelijke achtergrond, maar komt niet verder. Lebowski blijft ongrijpbaar, maar dan duiken nieuwe hoofdstukken op van het boek dat hij onderhanden heeft, die overeenkomen met de realiteit zoals die zich later voordoet. Dit zorgt voor discussies tussen beide mannen over feit en fictie, ieder vanuit zijn perspectief. Zo krijgt deze ‘ouderwetse’ misdaadroman een extra dimensie. Het is genieten voor de oplettende lezer, die algauw meeleeft met de geplaagde Thomas Berg. De situatie verandert als hij beseft dat een grafmonument op het stedelijk kerkhof cruciaal is in het onderzoek. Een breinbrekende, opmerkelijke misdaadroman met een slo…Lees verder

Over Jo Claes

Jo Claes (Hasselt, 29 juli 1955) is een Vlaamse auteur.

Biografie

In 1984 ging Claes werken als leerkracht Nederlands en Engels in het Heilig Hartinstituut Heverlee (tot zijn pensionering in 2016). In 1986 ontving zijn verhalenbundel De stenen toren de Prijs Beste Debuut. Datzelfde jaar verscheen ook zijn novelle De dwaling en in 1987 de roman Postume dood. In de jaren 90 publiceerde hij nog enkele prozawerken met magische elementen, een klassieke verhaallijn en een doordachte plot. Hij werd bekend met deze fantastische literatuur met Bijbelse en mythologische elementen.

Sinds 2002 publiceert hij ook non-fictie over katholiek immaterieel erfgoed. Met Alfons Claes en Kathy Vincke schreef hij het drieluik Sanctus, Sancti en Sanctorum over hagiografie en iconografie. Daarnaast publiceerde hij over de Bijbel, Griekse en Romeinse mythen..

In 2008 publiceerde Claes met De zaak …Lees verder op Wikipedia