Boek
Nederlands

Dikkie Dik : geel blokboekje

Jet Boeke (illustrator), Arthur Van Norden (auteur)
+1
Dikkie Dik : geel blokboekje
×
Dikkie Dik : geel blokboekje Dikkie Dik : geel blokboekje
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Bundel met zestien verhalen over de beroemde rode kater Dikkie Dik. Vierkant, kartonnen prentenboek met eenvoudige, omkaderde illustraties in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Dikkie Dik : geel blokboekje
Illustrator
Jet Boeke
Auteur
Arthur Van Norden
Uniforme titel
Dikkie Dik : geel blokboekje
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer/Becht, 2010
103 p. : ill.
ISBN
9789025747459 (hardback)

Besprekingen

In dit kleine, vierkante, dikke kartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken staan zestien verhaaltjes over Dikkie Dik, de rode kater uit Sesamstraat. De onderwerpen zijn gebeurtenissen uit de leefwereld van peuters en jonge kleuters, zoals met een ballon spelen, met een rol wc-papier spelen, dromen en sleetje rijden. De verhaaltjes zijn niet opzettelijk educatief, maar ze nodigen wel uit of geven een aanzet. Elk verhaal bestaat uit zes door twee dunne lijnen omkaderde aquarelillustraties. Dikkie Dik neemt een prominente plaats in op elke tekening die verder weinig details noch een achtergrond bevat. Uit elke tekening blijkt wat voor kat Dikkie Dik is: nieuwsgierig, eigenwijs, speels en soms een beetje onhandig. De tekst staat in korte, meestal goed voor te lezen zinnen onder de prent, maar er is geen echte wisselwerking tussen tekst en illustraties. Het stevige prentenboek is erg zwaar voor kleine handen, maar is wel solide en blijft prima openliggen. De prenten en de herkenbare b…Lees verder

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia