Boek
Nederlands

Prinsessenpret

Jeska Verstegen (auteur)
+1
Prinsessenpret
×
Prinsessenpret Prinsessenpret
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel met voorleesverhalen over Prinses Keteltje (6), die in een paleis woont. Ze heeft natuurlijk allerlei koninklijke verplichtingen, maar ze beleeft vooral veel plezier met haar vriendje Doffie, kat Sneeuwbal en varkentje Beppie. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Prinsessenpret
Auteur
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2015
85 p. : ill.
ISBN
9789025867683 (hardback)

Besprekingen

Derde bundel met twintig korte zelfstandig te lezen verhaaltjes over het 6-jarige bijdehante prinsesje Keteltje. Samen met vriendje Doffie, kat Sneeuwbal en varkentje Beppie beleeft ze avonturen, waarbij Keteltje voor elk probleem een eenvoudige oplossing bedenkt. Soms moet ze koninklijke verplichtingen nakomen, zoals aanwezig zijn als er belangrijk bezoek komt of het openen van een nieuw dierenviaduct. Ze leert fietsen in het paleis, ze maakt de stad schoon in haar gouden koets, ze leert rechtop zitten, ze maakt voor Prins Opa een mooie regenboog, en nog veel meer. De belevenissen van het kleine meisje zijn heel herkenbaar, maar worden bijzonder door de koninklijke status die ze heeft. De verhaaltjes van telkens ongeveer vier pagina’s zijn geïllustreerd met prachtige, vrolijk gekleurde tekeningen van wisselende grootte, gemaakt met pen en waterverf. De tekst bevat veel dialoog. Elke nieuwe zin begint op een nieuwe regel. Voor in het boek een inhoudsopgave en een overzicht van alle pe…Lees verder

Keteltje. Prinsessenpret

Alweer een super vrolijk Keteltje-prinsessenboek. Al zes jaar lang probeert Keteltje een echte stoere prinses te worden. Met de hulp van Koningin Moeder natuurlijk, want er zijn veel regels in het paleis. Toch slaagt Keteltje erin om iedereen voor haar kar te spannen, veel lol te maken en avonturen te beleven. Koningin Moeder houdt haar hart vast als Keteltje leert fietsen en Koning Vader organiseert een dag 'Groot en Klein zijn'. De fanfare marcheert speciaal voor alle kinderen van de stad. Ook Prins Opa is van de partij, hij leert Keteltje dansen. Doffie, haar beste vriendje, is altijd welkom op het paleis. Keteltje heeft eindeloos veel energie en van elke dag maakt ze een reuzenfeest.

Mooi uitgegeven boek met een zeer verzorgde lay-out. Ook de illustraties zijn levendig en met humor getekend. Vooraan in het boek worden de personages voorgesteld, je ziet al meteen hun karaktertrekken in deze afbeeldingen. De chauffeur van de hofauto bijvoorbeeld, die grappig is en toch…Lees verder

Over Jeska Verstegen

Jeska Verstegen (Delft, 23 maart 1972) is illustrator en auteur.

Loopbaan

Jeska Verstegen begon met tekenen in 1990. Ze tekende in het begin van haar carrière voornamelijk voor tijdschriften, waaronder Libelle en Bobo. De stijl die zij ontwikkelde was sprookjesachtig. In 1992 begon zij met het tekenen en schrijven van kinderboeken. Intussen heeft zij diverse boeken voor veel verschillende leeftijden op haar naam staan.

Ook heeft ze van 1995 t/m 1999 voor de NPS tekeningen gemaakt voor de inleiding en de klok bij de intocht van Sinterklaas.

Bibliografie

Een aantal boeken:

  • De kok die alles wilde proeven, ill. + tekst (1996)
  • Zie de maan schijnt..., ill. (1998)
  • Het dagboek van de reizende nar, ill. (1999)
  • Het toverboek, ill. + tekst (2000)
  • Het jaar rond met de vier kaboutertjes, ill. (2000)
  • Lees verder op Wikipedia