Boek
Nederlands

Prinses met praatjes

Jeska Verstegen (auteur)
+1
Prinses met praatjes
×
Prinses met praatjes Prinses met praatjes

Prinses met praatjes

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Prinses Keteltje (6) woont in een paleis. Ze houdt van spelletjes en op ontdekking gaan. Zo probeert ze samen met haar vriendje Doffie te verdwalen, speelt ze verstoppertje met haar opa en leert ze zwemmen in de hofvijver. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Prinses met praatjes
Auteur
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2014
89 p. : ill.
ISBN
9789025865160 (hardback)

Besprekingen

Prinses Keteltje woont in een paleis, heeft een eigen helikopter, kan rondrijden in een koets en mag soms naar een bal. Toch is ze vooral een bijdehand meisje van zes, dat dolgraag speelt met haar vriendje Doffie en houdt van haar kat Sneeuwbal en haar lievelingsvarkentje Beppie. Ze is nieuwsgierig en vindingrijk. Met haar radde tong weet ze altijd raad en zet ze iedereen naar haar hand. Zoals gewone leeftijdgenootjes houdt ze van spelletjes en op ontdekking gaan. Zo probeert ze samen met Doffie te verdwalen, speelt ze verstoppertje met haar opa en leert ze zwemmen in de hofvijver. Wat ze doet en voelt is heel herkenbaar, maar tegelijk is het bijzondere van haar koninklijke positie ook heel aantrekkelijk voor oudere kleuters. De twintig verhaaltjes beschrijven op een luchtige wijze de belevenissen van Keteltje. Voorin staat een handig overzicht van de personages. De vele, kleurrijke illustraties zijn speels en vrolijk. De verhaaltjes, met vlotte dialogen, laten zich prima voorlezen. E…Lees verder

Over Jeska Verstegen

Jeska Verstegen (Delft, 23 maart 1972) is illustrator en auteur.

Loopbaan

Jeska Verstegen begon met tekenen in 1990. Ze tekende in het begin van haar carrière voornamelijk voor tijdschriften, waaronder Libelle en Bobo. De stijl die zij ontwikkelde was sprookjesachtig. In 1992 begon zij met het tekenen en schrijven van kinderboeken. Intussen heeft zij diverse boeken voor veel verschillende leeftijden op haar naam staan.

Ook heeft ze van 1995 t/m 1999 voor de NPS tekeningen gemaakt voor de inleiding en de klok bij de intocht van Sinterklaas.

Bibliografie

Een aantal boeken:

  • De kok die alles wilde proeven, ill. + tekst (1996)
  • Zie de maan schijnt..., ill. (1998)
  • Het dagboek van de reizende nar, ill. (1999)
  • Het toverboek, ill. + tekst (2000)
  • Het jaar rond met de vier kaboutertjes, ill. (2000)
  • Lees verder op Wikipedia