Boek
Nederlands

Restletsels

Jeroen Brouwers (auteur)
+1
Restletsels
×
Restletsels Restletsels
In de reeks:
Genre:
Brouwers volhardt in zijn streven om de Nederlandse letteren te zuiveren van parvenu's en clichés. In deze bundel staan nieuwe polemieken over collega-schrijvers, recensenten en taalbureaucraten, aangevuld met essays, waaronder een kritisch eerbetoon aan oeuvre en geest van Harry Mulisch.
Bevat
Bevat: Zwavelzuur, Restletsels, Wie wat bewaart, Brieven, Parasieten Parvenu's, Tunnelvisie, Personenregister
Onderwerp
Literatuur
Titel
Restletsels
Auteur
Jeroen Brouwers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Zutendaal: Noli Me Tangere, 2012
296 p. : ill.
ISBN
9789045022376 (paperback)

Over Jeroen Brouwers

Jeroen Godfried Maria Brouwers (Batavia, 30 april 1940) is een Nederlandse schrijver, journalist en essayist.

Biografie

Jeroen Brouwers is het vierde kind van Jacques Theodorus Maria Brouwers (1903-1964) en Henriëtte Elisabeth Maria van Maaren (1908-1981). Later werd nog een broertje geboren. Zijn vader werkte als boekhouder bij een architectenbureau.

Na de Japanse invasie begin 1942 en de capitulatie van het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger werd zijn vader overgebracht naar een krijgsgevangenkamp in de buurt van Tokio. Brouwers belandde met zijn grootmoeder Elisabeth Henrica Pos (1885-1945), zijn moeder en zus eerst in het jappenkamp Kramat. Na een paar maanden werden ze overgeplaatst naar het kamp Tjideng, in een buitenwijk van Batavia. Zijn grootouders hebben de kampen niet overleefd. Hij schreef in 1981 over deze Japanse bezetting van Indonesië een boek Bezonken rood, vertaald in 1988 in het Engels als …Lees verder op Wikipedia