Boek
Nederlands

Is het nu écht te veel gevraagd?

Jeremy Clarkson (auteur), Henk Popken (vertaler)
+1
Is het nu écht te veel gevraagd?
×
Is het nu écht te veel gevraagd? Is het nu écht te veel gevraagd?

Is het nu écht te veel gevraagd?

Genre:
Columns door de Britse tv-presentator over allerlei actuele maatschappelijke kwesties uit de jaren 2010-2013.
Extra onderwerp
essays
Titel
Is het nu écht te veel gevraagd?
Auteur
Jeremy Clarkson
Vertaler
Henk Popken
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Is it really too much to ask?
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Lev., 2014
268 p.
ISBN
9789400504486 (paperback)

Besprekingen

Onbesproken is Jeremy Clarkson niet. De veelgeprezen en razend populaire presentator van ’s werelds bekendste autoprogramma Top Gear windt er meestal geen doekjes rond. Zijn ongezouten mening verkondigen is zijn handelsmerk geworden en niet alleen als het op auto’s aankomt. De BBC, zijn werkgever, heeft hem al meermaals terechtgewezen en verwittigingen gegeven. Onlangs werd bekend dat zowel de BBC als Clarksons vrouw genoeg hebben van zijn ongeremde geldingsdrang en dat ze hem laten vallen. Is dit nu écht te veel gevraagd? is een collectie van columns geschreven tussen 18 april 2010 en 3 maart 2013. Net als Hoe moeilijk kan het zijn? en Dat geloof je toch niet! krijgen we ook hier een selectie uit de vele bijdragen die Clarkson leverde in de geschreven pers.
Zijn columns behandelen telkens een heikel punt uit onze samenleving. Op een ironische en vaak sarcastische manier beschrijft hij de flaters en onhebbelijkheden van de maatschappij. Hij gaat op zoe…Lees verder
Opnieuw gebundelde columns van de Britse presentator van het tv-programma Top Gear, maar nu niet auto-gerelateerd. Clarkson schrijft over de meest verschillende actuele maatschappelijke onderwerpen (veelal met betrekking tot Groot-Brittannië) en doet dat op een prettig leesbare manier, relativerend en met zelfreflectie. Deze columns zijn meer geschikt voor een breed publiek dan eerdere bundels van dezelfde auteur, toen vooral auto's het onderwerp waren. De columns zijn geschreven in de jaren 2010-2013; onder elke column staat de oorspronkelijke verschijningsdatum vermeld. Omdat de auteur inhaakt op de actualiteit, zullen de columns waarschijnlijk snel gedateerd raken.

Over Jeremy Clarkson

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Ed Perchick

Jeremy Charles Robert Clarkson (Doncaster, 11 april 1960) is een Engelse televisiepresentator. Hij presenteerde bij de BBC van 1988 tot 2001 het programma Top Gear en van 2002 tot 2015 Top Gear in een nieuw format. Hij staat erom bekend dat hij ronduit voor zijn mening uitkomt.

In 2015 werd bekend dat zijn aflopende contract niet meer verlengd werd door de BBC. Aanleiding hiervoor was de vermeende klap die Clarkson zou hebben uitgedeeld aan Oisin Tymon, een producer van het programma. De opvolger van Clarkson was (voor korte tijd) Chris Evans. In augustus 2015 werd naar buiten gebracht dat Clarkson samen met James May en Richard Hammond The Grand Tour voor de tv-afdeling van Amazon gaat presenteren.

Biografie

Jeremy was een journalist bij Rotherham Advertiser in Engeland. Zijn gevoel voor auto’s begon te kriebelen in 1977, toen hij slaagde voor een testrit met de R-type Bentley van zijn grootvader. Na een reporteropleidin…Lees verder op Wikipedia