Dvd
Engels
Titel
Call the midwife. Serie 9
Naar het werk van
Jennifer Worth
Acteur
Jenny Agutter Linda Bassett Helen George Judy Parfitt
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2020
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2019-2020
Speelduur
8 x 50 min., 1 x 90 min.
Aantekening
Inclusief de kerstspecial op dvd 3 Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Naar de memoires van Jennifer Worth BBC productie
EAN
8711983971301

Besprekingen

Seizoen 9 van een BBC-serie met de verhalen van de verpleegsters en vroedvrouwen van Nonnatus House, een Anglicaans klooster in de achterstandswijk Poplar, in het Londense East End. De eerste seizoenen waren gebaseerd op de autobiografische bestsellers van Jennifer Worth (1935-2011). Hoofdpersoon Jenny Lee (Jessica Raine) verdween na drie seizoenen uit de serie, de belangrijkste acteurs zijn nu onder meer Jenny Agutter, Helen George, Linda Bassett, Laura Main en Leonie Elliott. In januari 1965 wordt Winston Churchill begraven. East End bloeit op, waardoor de bevolking welvarender wordt en de uitdagingen voor het personeel van Nonnatus House veranderen. Ze krijgen te maken met zaken als een vondeling, racisme, besmettelijke ziekten, een zwangere prostituee en een patiënt met een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Bovendien wonen vier jonge dokters in opleiding tijdelijk in het klooster en dreigt er sloop voor het klooster. Acht afleveringen en een kerstspecial.

Over Jennifer Worth

Jennifer Worth (Clacton-on-Sea, 25 september 1935 - 31 mei 2011) was een Engelse verpleegster, musicus en schrijfster. Ze heeft haar ervaringen met haar werk als verloskundige in het armoedige East End in Londen in de jaren 50 van de 20e eeuw beschreven in de trilogie: Call the Midwife, Shadows of the Workhouse en Farewell to The East End.

Biografie

Worth, geboren als Jennifer Lee in Clacton-on-Sea in het graafschap Essex, is opgegroeid in Amersham, Buckinghamshire. Op de leeftijd van 15 jaar ging ze van school en leerde stenografie en typen en werd ze secretaresse voor het schoolhoofd van de Dr. Challoner's Grammar School. Daarna heeft ze een opleiding gevolgd tot verpleegster in het Royal Berkshire Hospital in Reading en verhuisde vervolgens naar Londen om een opleiding tot verloskundige te volgen.

In de vroege jaren 50 van de 20e eeuw kreeg Lee een functie als verpleegster in het London Hospital te W…Lees verder op Wikipedia