Dvd
Engels
Titel
Call the midwife. Serie 7
Naar het werk van
Jennifer Worth
Acteur
Jenny Agutter Linda Bassett Helen George Judy Parfitt
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2018
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
8 uur
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Naar de memoires van Jennifer Worth BBC productie Bevat de 8 afleveringen van serie 7 en de kerstspecial
EAN
8711983967823

Besprekingen

Zevende seizoen van een BBC-serie met ontroerende en meeslepende verhalen over de verpleegsters en vroedvrouwen van Nonnatus House, een Anglicaans klooster in een achterstandswijk van Londen, gebaseerd op de autobiografische bestsellers van Jennifer Worth (1935-2011). Hoofdpersoon Jenny Lee (Jessica Raine) verdween na drie seizoenen uit de serie, andere acteurs zijn onder meer Jenny Agutter, Helen George en Linda Bassett. Het is inmiddels 1963 en de nonnen en verpleegsters van het klooster krijgen te maken met veel problemen en sociale veranderingen. De Caraïbische vroedvrouw Lucille Anderson (Leonie Elliott) is nieuw in het klooster, een vrolijk en slim type met nieuwe ideeën. In Groot-Brittannië is deze serie een kijkcijferkanon. Acht afleveringen en de kerstspecial 2017.

Over Jennifer Worth

Jennifer Worth (Clacton-on-Sea, 25 september 1935 - 31 mei 2011) was een Engelse verpleegster, musicus en schrijfster. Ze heeft haar ervaringen met haar werk als verloskundige in het armoedige East End in Londen in de jaren 50 van de 20e eeuw beschreven in de trilogie: Call the Midwife, Shadows of the Workhouse en Farewell to The East End.

Biografie

Worth, geboren als Jennifer Lee in Clacton-on-Sea in het graafschap Essex, is opgegroeid in Amersham, Buckinghamshire. Op de leeftijd van 15 jaar ging ze van school en leerde stenografie en typen en werd ze secretaresse voor het schoolhoofd van de Dr. Challoner's Grammar School. Daarna heeft ze een opleiding gevolgd tot verpleegster in het Royal Berkshire Hospital in Reading en verhuisde vervolgens naar Londen om een opleiding tot verloskundige te volgen.

In de vroege jaren 50 van de 20e eeuw kreeg Lee een functie als verpleegster in het London Hospital te W…Lees verder op Wikipedia