Dvd
Engels

Call the midwife. Serie 6

Jennifer Worth (naar het werk van), Jenny Agutter (acteur), Linda Basset (acteur)

Besprekingen

Zesde seizoen van een BBC-serie met ontroerende en meeslepende verhalen over de verpleegsters en vroedvrouwen van Nonnatus House, een Anglicaans klooster in een achterstandswijk van Londen, gebaseerd op de autobiografische bestsellers van Jennifer Worth (1935-2011). Met Jessica Raine als Jenny Lee en verder onder anderen Jenny Agutter, Pam Ferris, Helen George en Linda Bassett. Het is inmiddels 1962 en ook de bewoonsters van het klooster krijgen te maken met de sociale veranderingen. In Groot-Brittannië is deze serie een kijkcijferkanon. Op IMDb.com staat het rapportcijfer op een 8,4. Bevat acht afleveringen en de kerstspecial 2016 waarin zuster Julienne met een aantal vroedvrouwen hulp verleent in een klein ziekenhuis in Zuid-Afrika.

Over Jennifer Worth

Jennifer Worth (Clacton-on-Sea, 25 september 1935 - 31 mei 2011) was een Engelse verpleegster, musicus en schrijfster. Ze heeft haar ervaringen met haar werk als verloskundige in het armoedige East End in Londen in de jaren 50 van de 20e eeuw beschreven in de trilogie: Call the Midwife, Shadows of the Workhouse en Farewell to The East End.

Biografie

Worth, geboren als Jennifer Lee in Clacton-on-Sea in het graafschap Essex, is opgegroeid in Amersham, Buckinghamshire. Op de leeftijd van 15 jaar ging ze van school en leerde stenografie en typen en werd ze secretaresse voor het schoolhoofd van de Dr. Challoner's Grammar School. Daarna heeft ze een opleiding gevolgd tot verpleegster in het Royal Berkshire Hospital in Reading en verhuisde vervolgens naar Londen om een opleiding tot verloskundige te volgen.

In de vroege jaren 50 van de 20e eeuw kreeg Lee een functie als verpleegster in het London Hospital te W…Lees verder op Wikipedia