Dvd
Engels

Call the midwife. Serie 5

Jennifer Worth (naar het werk van), Miranda Hart (acteur), Jenny Agutter (acteur)

Besprekingen

Vijfde seizoen van een BBC-serie, met ontroerende en meeslepende verhalen van de verpleegsters en vroedvrouwen van Nonnatus House, gebaseerd op de autobiografische bestsellers van Jennifer Worth (1935-2011). Met onder andere Jenny Agutter, Pam Ferris, Helen George en Linda Bassett. Dit seizoen begint als het tegen Pasen loopt, het is het jaar 1961. De schok is groot als er een ernstig mismaakt kind ter wereld ter wereld komt en niemand begrijpt hoe dat komt. Ron Rijghard (NRC 1-9-'12) schreef over het eerste seizoen: 'Zeer Brits is deze serie, verteld met aanstekelijk flegma en een oog voor sociaal-realistische details dat aan Ken Loach doen denken. Ultieme feelgood-televisie is het ook'. Caitlin Moran omschreef het in The Times als een 'iron fist in a velvet glove'. In Groot-Brittannië is deze serie een kijkcijferkanon. Bevat acht afleveringen. Op IMDb.com staat het rapportcijfer op een 8,4. Seizoen 6 is gemaakt.

Over Jennifer Worth

Jennifer Worth (Clacton-on-Sea, 25 september 1935 - 31 mei 2011) was een Engelse verpleegster, musicus en schrijfster. Ze heeft haar ervaringen met haar werk als verloskundige in het armoedige East End in Londen in de jaren 50 van de 20e eeuw beschreven in de trilogie: Call the Midwife, Shadows of the Workhouse en Farewell to The East End.

Biografie

Worth, geboren als Jennifer Lee in Clacton-on-Sea in het graafschap Essex, is opgegroeid in Amersham, Buckinghamshire. Op de leeftijd van 15 jaar ging ze van school en leerde stenografie en typen en werd ze secretaresse voor het schoolhoofd van de Dr. Challoner's Grammar School. Daarna heeft ze een opleiding gevolgd tot verpleegster in het Royal Berkshire Hospital in Reading en verhuisde vervolgens naar Londen om een opleiding tot verloskundige te volgen.

In de vroege jaren 50 van de 20e eeuw kreeg Lee een functie als verpleegster in het London Hospital te W…Lees verder op Wikipedia