Boek
Nederlands

Bij jou of bij mij? : verhalen

Jennifer Weiner (auteur)
+1
Bij jou of bij mij? : verhalen
×
Bij jou of bij mij? : verhalen Bij jou of bij mij? : verhalen

Bij jou of bij mij? : verhalen

Verhalen over liefde, vriendschap en behoefte aan menselijk contact
Titel
Bij jou of bij mij? : verhalen
Auteur
Jennifer Weiner
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The guy not taken : stories
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2007
269 p.
ISBN
9789044609899

Besprekingen

Elf verhalen, die aan de basis lijken te staan van verder uit te werken romans. In sommige verhalen komen dezelfde personen voor. Ze gaan vooral over vrouwen uit gebroken gezinnen, die hun eigen leven moeten opbouwen. De auteur staat vooral bekend om haar chicklitromans. Hier gaat ze een stapje verder. De karakters twijfelen meer aan zichzelf en zijn soms eenzaam. Elk persoon lijkt iets te missen en probeert dit wanhopig te achterhalen en op te vullen. Jennifer Weiner begon als journaliste en columniste en is nu een succesvol schrijfster. Vrij kleine druk.

Over Jennifer Weiner

Jennifer Weiner (28 maart 1970) is een Amerikaans schrijver, televisieproducent en journalist. Ze werkt en woont in het Amerikaanse Philadelphia. Haar eerste boek werd gepubliceerd in 2001 en heette Goed in bed. Haar tweede boek, In haar schoenen, werd verfilmd als In Her Shoes, een film met Cameron Diaz, Toni Collette en Shirley MacLaine.

Jeugd en opleiding

Weiner werd geboren in DeRidder in de Verenigde Staten van Amerika, waar haar vader werkte als legerarts. Na haar eerste levensjaar verhuisde de familie naar Simsbury Center, waar Weiner haar jeugd doorbracht. Op haar zestiende overleed haar vader aan een overdosis crack.

Haar eerste boek, Goed in bed, is losjes gebaseerd op haar eigen leven: net als de hoofdfiguur in het verhaal scheidden de ouders van Weiner op haar zestiende en kwam haar moeder uit de kast als lesbienne op haar vijfenvijftigste. Weiner ging naar Princeton University toe…Lees verder op Wikipedia