Boek
Nederlands

De schaduwtroon

Jennifer A. Nielsen (auteur), Maria Postema (vertaler)
+1
De schaduwtroon
×
De schaduwtroon De schaduwtroon

De schaduwtroon

Jennifer A. Nielsen (auteur), Maria Postema (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Jarons grote liefde Imogen is ontvoerd door Koning Vargan van Avenia. De andere buurlanden staan met hun leger aan de grenzen van Carthya. Gelukkig hoeft Jaron de strijd niet alleen te voeren. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De schaduwtroon
Auteur
Jennifer A. Nielsen
Vertaler
Maria Postema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The shadow throne
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2015
311 p.
ISBN
9789401415194 (hardback)

Besprekingen

Slot van de trilogie 'De kronieken van de kroon'*. Jarons grote liefde Imogen is ontvoerd door Koning Vargan van Avenia, en ook de andere buurlanden staan met hun leger aan de grenzen van Carthya. Voor de derde maal staat Jaron voor een welhaast onmogelijke taak. Ditmaal hoeft hij zijn strijd niet alleen te voeren: zijn vrienden, zijn onderdanen en zelfs de piraten strijden mee. Maar is dat voldoende om het tij te keren? Natuurlijk heeft de slimme en gewiekste Jaron weer een spectaculair plan klaar, en opnieuw weet hij zijn precieze strategie voor zowel zijn vrienden als de lezer te verbergen. Dit stramien is niet meer verrassend, het slot is bovendien rommelig uitgewerkt, waardoor het verhaal minder overtuigt dan de voorgaande delen. Dit neemt niet weg dat Nielsen een zeer spannend en meeslepend avontuur weet te vertellen, met een zinderende finale. Jaron is een markant en origineel personage. Vanaf ca. 12 jaar.

De schaduwtroon

Carthya is in oorlog met Avenia. Koning Vargan heeft Imogen ontvoerd en hoewel het misschien niet de meest slimme onderneming is, gaat Jaron op pad om haar te bevrijden. Hij laat zijn land achter in handen van prinses Amarinda om zijn ware liefde te redden. Uiteraard is het een valstrik. Hij wordt in een hinderlaag gelokt, denkt dat Imogen dood is en wordt samen met Tobias gevangen gezet. Hij offert zichzelf op, maar weet te ontsnappen en roept de hulp in van de piraten die hebben gezworen voor hem te zullen vechten als het tot een oorlog zou komen. Kapitein Roden, jong en onervaren, voert het leger aan en is ervan overtuigd de oorlog te zullen winnen. Zoals steeds heeft Jaron een heleboel listen en streken achter de hand. Hij is dapper en scherpzinnig, maar helaas loopt niets zoals voorzien.

In 'De schaduwtroon' komt de trilogie 'De kronieken van de kroon' tot een slot. De reeks heeft mij jammer genoeg niet weten te boeien. Het gebeuren wordt door Jaron in de ik-persoon…Lees verder