Boek
Nederlands

Stuntvlogger Sam en de vloek van Atlantis

Jelmer Jepsen (auteur), Wilbert Van der Steen (illustrator)
+1
Stuntvlogger Sam en de vloek van Atlantis
×
Stuntvlogger Sam en de vloek van Atlantis Stuntvlogger Sam en de vloek van Atlantis

Stuntvlogger Sam en de vloek van Atlantis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Stuntvlogger Sam gaat met de brugklas op kamp in de Ardennen. Natuurlijk gaat zijn vlogcamera mee. Hij neemt de uitdaging van Danny Durfal aan om in te breken in pretpark Historyland. Dan kan hij allemaal gave stunts opnemen. Maar dan gaat er iets mis! Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Weblogs
Titel
Stuntvlogger Sam en de vloek van Atlantis
Auteur
Jelmer Jepsen
Illustrator
Wilbert Van der Steen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
206 p. : ill.
ISBN
9789024584161 (hardback)

Besprekingen

Stuntvlogger Sam en zijn beste vriendin Nathalie beginnen hun jaar in de brugklas. Al snel gaat de klas op schoolkamp in de Ardennen, een ideale plek om stuntvlogs op te nemen. De rivaal van Sam, Danny, is er ook. Als ze een gat in het hek van het pretpark Historyland ontdekken, besluiten ze ’s nachts in te breken en te wedden wie er als eerste drie stunts kan filmen. Al gauw merken ze dat de bewaking niet goed oplet en dat het park het niet zo nauw neemt met het onderhoud en de veiligheid. Als ze in de glazen gangen van het aquarium lopen, gaat het mis. De reuzenhaai wordt woest door een stunt van Danny en als hij tegen het glas beukt, begint dat te scheuren. Ze zullen moeten samenwerken om hier levend uit te komen. Als de directeur gewaarschuwd wordt en ontdekt dat zijn park gefilmd is, blijkt de haai niet hun enige vijand te zijn. Het verhaal is spannend en houdt er flink de vaart in. Op de schutbladen een getekende plattegrond van het pretpark en in de hoofdstukken staan verschill…Lees verder

Over Jelmer Jepsen

Jelmer Jepsen (Wageningen, 1976) is een Nederlandse schrijver. Hij is opgegroeid in Wageningen en Leersum en studeerde Communicatiewetenschappen. Jepsen debuteerde in 2013 bij uitgeverij Prometheus met de semi-autobiografische roman Vallen als het heet is. Na nog twee romans, schreef hij in 2019 een kinderboek, getiteld Stuntvlogger Sam en de Wolf van Weverseind. Dit boek is de eerste in een geplande reeks rond de 11-jarige vlogger Sam.

In 2017 was Jepsen radiogast in het VPRO-programma Nooit meer slapen. Daar vertelde hij uitgebreid over zijn leven en de urgentie om te schrijven.

Bibliografie

  • Vallen als het heet is (2013) - verschenen bij uitgeverij Prometheus
  • De Circusvrouw (2015) - verschenen bij Xander uitgevers
  • Amanda (2017) - verschenen bij Xander uitgevers
  • Stuntvlogger Sam en de wolf van Weverseind (2019) - verschenen bij Luitingh-Si…Lees verder op Wikipedia