Dvd
Nederlands
Zes animatieavonturen van het kleine groene draakje, de kroonprins uit Groenland, die het samen met zijn dierenvriendjes opneemt tegen de heerser van het koude Vriesland, de sneeuwman Arktos.
Titel
De zoektocht
Uitvoerder
Jelle Cleymans 1985- (stem) Karina Mertens  (stem) Hans Van Cauwenberghe  (stem) Walter Baele  (stem) David Cantens  (stem) Dieter Troubleyn  (stem) Vicky Florus  (stem) Geert Willems  (stem) Herman Boets  (stem)
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2011
1 dvd-video
Speelduur
ca. 150 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
5414233141631

Besprekingen

Zes animatieverhaaltjes over het kleine groene draakje Tabaluga, de kroonprins van 'Groenland'. Het land wordt bedreigd door vijandige buurlanden, zoals 'IJsland' met aan het bewind de verschrikkelijke sneeuwman Arktos met zijn vazallen. De zes afleveringen draaien om Tabaluga’s zoektocht naar een Drakenhangertje (macht!). Uiteraard is Arktos daar ook op uit. Stof voor avonturen genoeg. Onverschrokken gaat Tabaluga op pad, daarbij geholpen door zijn vaste dierenvriendjes. De ingesproken stemmen zijn Vlaams getint ('waar blijft die schubbenzak') en de muziek is vrij hard. Het tempo van de opeenvolgende scenes is hoog. De serie is uitgebracht door Studio 100 en wordt uitgezonden op vtmKzoom. Ieder verhaaltje duurt ca. 25 minuten, steeds vooraf gegaan door hetzelfde Tabaluga intro-liedje. De zes afleveringen zijn apart aan te klikken. Voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Over Jelle Cleymans

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul van Welden

Jelle Cleymans (Wilrijk, 8 augustus 1985) is een Belgische acteur, presentator, schrijver en zanger.

Biografie

Cleymans is de zoon van muzikant Jan Cleymans en actrice Karin Jacobs en is een broer van actrice Clara Cleymans. Hij is door zijn ouders in de showbizz terechtgekomen. Hij verscheen voor het eerst op televisie toen hij 13 jaar was, in De Kotmadam. Hij speelde een van de kinderen die regelmatig snoep komt kopen.

De rol van Evert in de Ketnet-soap Spring in 2002 betekende zijn grote doorbraak. Zijn tweede grote televisierol kreeg hij in maart 2008, toen hij zijn opwachting maakte in Thuis als Jens, de vriend van Paulien Snackaert (gespeeld door Tina Maerevoet), de dochter van Julia Snackaert (vertolkt door Myriam Bronzwaar).

Cleymans begon met presenteren toen hij 12 jaar was. Hij presenteerde toen KTV op Canal+. In 2002 werd Cleymans Ketnetwrapper, een rol die hij vijf jaar zou vervull…Lees verder op Wikipedia

Suggesties