Dvd
Frans

Rosetta ; La promesse

Jean-Pierre Dardenne (regisseur), Luc Dardenne (regisseur)
Rosetta: De achttienjarige Rosetta woont met haar aan alcohol verslaafde moeder op een woonwagenkamp. Ze levert een wanhopige strijd om ook een n̕ormaal ̕leven te kunnen leiden. - La promesse: Een 15-jarige jongen uit Luik helpt zijn vader bij het onderbrengen en exploiteren van illegale immigranten
Bevat
Titel
Rosetta ; La promesse
Regisseur
Jean-Pierre Dardenne Luc Dardenne
Taal
Frans
Uitgever
A-Video Home Entertainment, 2000
2 dvd-video's
Oorspr. opname
1999
Speelduur
ca. 180 min.
EAN
8716777000526

Besprekingen

Twee speelfilms van de regisseurs Luc en Jean-Pierre Dardenne. Op de omslag wordt groot gepresenteerd de film Rosetta* uit 1999 met in de hoofdrol Emilie Dequenne. Dit Belgisch/Franse sociale drama gaat over het achttienjarige meisje Rosetta, dat leeft met haar aan alcohol verslaafde moeder op een woonwagenkamp. Rosetta is boos op alles en iedereen en vecht een wanhopige strijd voor een 'normaal' leven. De film won in Cannes de Gouden Palm en theateractrice Emilie Dequenne (Rosetta) werd voor haar eerste rol in een speelfilm ex-aequo bekroond als beste actrice. Als extra wordt meegeleverd de film La promesse** uit 1996. In Luik helpt een vijftienjarige jongen (Jérémie Remier) zijn vader bij het onderbrengen en exploiteren van illegale immigranten. Als een van hen na een val van een stellage op sterven ligt, laat hij de jongen beloven voor diens vrouw en zijn kind te zorgen. De film was de publieksfavoriet op het Rotterdams Filmfestival en won prijzen in België. Beide films zijn zeer g…Lees verder

Over Jean-Pierre Dardenne

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Jean-Pierre Dardenne (Engis, 21 april 1951) is een Belgisch filmregisseur. Al zijn films heeft hij samen met zijn jongere broer Luc Dardenne gemaakt.

Met de film Rosetta wonnen de gebroeders Dardenne de Gouden Palm op het Filmfestival in Cannes in 1999. In 2005 wonnen ze deze prijs opnieuw met hun film L'enfant. Daarnaast wonnen ze voor Le Silence de Lorna in 2008 de scenarioprijs en in 2011 de Grand prix voor Le Gamin au vélo.

Dardenne was voorzitter van de categorie Cinéfondation tijdens het filmfestival van Cannes in 2012. Hij volgde daarmee mensen als Atom Egoyan, Martin Scorsese en Michel Gondry op.

Filmografie

  • 1987: Falsch
  • 1992: Je pense à vous
  • 1996: La Promesse
  • 1999: Rosetta
  • 2002: Le Fils
  • 2005: L'Enfant
  • 2008: Le Silence de Lorna
  • 2011: Le Gamin au vélo
  • 2014: …Lees verder op Wikipedia