Boek
Nederlands

Hoe doet de kameleon?

Jean Maubille (auteur)

Hoe doet de kameleon?

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Doet de kameleon ‘knor!’? Nee, dat doet het varken! Doet de kameleon dan ‘Groaaw!’ of ‘Zzzzz!’? Sla de bladzijde maar om, dan zie je hoe de kameloen doet. Oblong dunkartonnen prentenboek met eenvoudige, heldergekleurde illustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titel
Hoe doet de kameleon?
Auteur
Jean Maubille
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Il fait comment le caméléon?
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789058389602 (hardback)

Besprekingen

Op de in de titel van dit prentenboek gestelde vraag komt per dubbele pagina een antwoord, waarbij jonge kinderen op het verkeerde been gezet worden, bijvoorbeeld: ‘De kameleon doet… KNOR!’ en bij omslaan: ‘Nee hoor, het varken doet KNOR!’. Dit raden, controleren en bevestigen zorgt voor hilariteit, terwijl het herhalingselement in vraag en antwoord het ook goed doet bij de doelgroep. De uitvoering in dun karton met twee afgeronde hoeken en felle, egale kleurvlakken spreekt dreumesen eveneens aan. De pagina’s bevatten een tot drie kleine ronde uitsparingen, waardoor de kleur van het volgende dier te zien is en wat het omslaan door kleine handjes makkelijker maakt. Leuke uitgave met diverse interactieve mogelijkheden. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Hoe doet de kameleon?

Dit interactief kartonboekje voor de allerkleinsten is makkelijk te gebruiken omdat de kleine vingertjes makkelijk door de gaatjes gaan die in de stevige kartonblaadjes zitten. Het wordt een zoektocht naar het geluid dat de kameleon maakt. Hiervoor komen alle geluiden van gekende dieren aan bod. De kameleon doet knor! Neen hoor, dat doet het varken. Door de gaatjes en de kleur kan het kind soms al raden welk dier eraan komt. Er zit ritme in het boekje door telkens hetzelfde te doen en te vragen maar dit stimuleert de kleinsten. De felle kleuren en duidelijke illustraties zijn een pluspunt.