Dvd
Frans

Alphaville : a strange adventure of Lemmy Caution

Jean-Luc Godard (regisseur), Paul Eluard (naar het werk van), Eddie Constantine (acteur)
Geheim agent Lemy Caution wordt naar Alphaville gezonden, een ontmenselijkte, computergestuurde stad, enkele lichtjaren van hier. Hij moet professor Natacha von Braun onschadelijk maken, die verantwoordelijk is voor de vernietiging van menselijke gevoelens. Godard mengt sciencefiction, western, detective, film noir, strips en modernisme.
Titel
Alphaville : a strange adventure of Lemmy Caution
Regisseur
Jean-Luc Godard
Naar het werk van
Paul Eluard
Acteur
Eddie Constantine 1917-1993 Anna Karina Akim Tamiroff
Uniforme titel
Alphaville : une étrange aventure de Lemmy Caution
Taal
Frans
Uitgever
Universal, 2008
1 dvd-video : zw/w.
Oorspr. opname
1964
Speelduur
ca. 95 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Zweeds, Duits, Spaans, Portugees, Noors, Fins Naar het gedicht Capitale de la douleur van Paul Éluard
EAN
5050582493757 5050582567359
mooov

Over Jean-Luc Godard

CC BY 2.0 - Foto van/door Gary Stevens

Jean-Luc Godard (Parijs, 3 december 1930) is een Franse filmregisseur en scenarist. Hij is een van de belangrijkste leden van de nouvelle vague.

Biografie

Jean-Luc Godard werd in 1930 in Parijs geboren. Zijn ouders waren vooraanstaande Zwitsers, en tijdens de Tweede Wereldoorlog keerde de familie naar Zwitserland terug. In 1949 begon hij aan een studie volkenkunde aan de Sorbonne. In deze periode leerde hij François Truffaut, Jacques Rivette en Éric Rohmer kennen. In 1950 begon hij samen met Rivette en Rohmer een filmkrant en werkte hij mee aan hun films. In januari 1952 begon hij te schrijven voor het filmblad Les cahiers du cinéma, dat het jaar daarvoor was opgericht door André Bazin.

In 1953 werkte hij mee aan de bouw van een dam in Zwitserland. Met het verdiende geld maakte hij zijn eerste film, Opération Béton, een korte documentairefilm over de bouw van de dam. In 1956 keerde hij terug naar Frankrijk en hervatt…Lees verder op Wikipedia