Boek
Nederlands

Weet je nog?

J.D. Robb (auteur), Iris Bol (vertaler), Marcel Rouwé (vertaler)
De eigenares van een antiekzaak wordt geconfronteerd met haar criminele vader die met twee partners een grote diamantroof heeft gepleegd; vijftig jaar later ondervindt haar kleindochter hiervan nog de gevolgen.
Titel
Weet je nog?
Auteur
J.D. Robb
Vertaler
Iris Bol Marcel Rouwé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Remember when
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2017
494 p.
Aantekening
J.D. Robb is een pseudoniem van Nora Roberts
ISBN
9789022580844 (paperback)

Besprekingen

De dertigjarige Laine wordt achtervolgd door haar verleden als er iemand vlak voor haar antiekzaak in Maryland wordt doodgereden. Van privédetective Max Gannon krijgt ze te horen dat haar vader Jack, met wie ze jaren geleden heeft gebroken, een diamantroof heeft gepleegd en dat het slachtoffer een van zijn partners is. Een gedeelte van de buit wordt nooit gevonden. Vijftig jaar later (2053) schrijft Samantha Gannon, de kleindochter van Laine en Max, die elkaar toen vonden, een boek over deze 'romantische' gebeurtenissen. Als er twee lijken worden gevonden, ontdekt rechercheur Eve Dallas dat een nazaat van Jacks tweede partner de diamanten in handen wil krijgen en nergens voor terugdeinst. De auteur die naast veel romantisch werk ook SF-'crime novels' publiceerde, heeft beide genres gebruikt in dit verhaal, dat uit twee delen bestaat, elk met een verschillende verteltrant en woordgebruik. Met name het futuristische stuk bestaat bijna geheel uit politiejargon en 'slangwoorden, waardoor …Lees verder

Over J.D. Robb

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bestseller 60

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

Suggesties