Boek Nederlands

Robonerds

Jarrett Lerner (auteur), Kees De Boer (illustrator), Anne Douqué (vertaler)

Robonerds

Jarrett Lerner (auteur), Kees De Boer (illustrator), Anne Douqué (vertaler)
  • Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Als Marc een mysterieus robotbouwpakket krijgt, wil hij er gelijk mee aan de slag. Cool! Maar het wordt vreemd als de robot zichzelf halverwege gaat afbouwen... Wat is dit?!
De robot heet ROOOB. Hij eet meer dan Marc kan aanvullen. En als hij een scheet laat, schiet die dwars door de muur. Al snel weet Marc niet meer hoe hij deze robot onder controle kan houden, laat staan geheimhouden.
Onderwerp
Robots
Titel
Robonerds
Auteur
Jarrett Lerner
Illustrator
Kees De Boer
Vertaler
Anne Douqué
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Enginerds
Uitgever
Amsterdam: Condor, © 2019
192 p. : ill.
ISBN
9789492899354 (hardback)

Besprekingen

Robonerds

Marcus hoort, net als zijn beste vriend Kevin, op school bij een vriendengroepje dat zichzelf de MechaNerds noemt. Ze zijn geboeid door alles wat technologie te maken heeft. Op een dag vindt Marcus een grote kartonnen doos in zijn voortuin met daarop zijn naam. Marcus gaat ervan uit dat zijn opa de doos gestuurd heeft en wordt nieuwsgierig. Samen met Kevin opent hij de doos en vindt allemaal metalen onderdelen en een handleiding. Ze beginnen enthousiast te bouwen, zonder te weten wat het eindresultaat zal zijn. Groot is hun verbazing als ze, na een onderbreking halverwege, plots een volledig afgewerkte robot aantreffen in de woonkamer. De robot heeft zichzelf verder in elkaar gezet! Hij kan ook nog eens praten en maakt hen duidelijk dat hij honger heeft. En die honger is bijna onstilbaar. Alles wat enigszins eetbaar is, werkt hij met verpakking en al naar binnen. Van al dat eten maakt de robot piepkleine, harde blokjes die hij als een projectiel uit zijn lichaam wegschiet, dwars do…Lees verder