Boek
Nederlands

Superjuffie op safari

Janneke Schotveld (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Superjuffie op safari
×
Superjuffie op safari Superjuffie op safari

Superjuffie op safari

Janneke Schotveld (auteur), Annet Schaap (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Juf Josje is met haar klas op schoolreisje op Schiphol. Ze belanden per ongeluk in een container die bezorgd wordt in Afrika. Daar moet Superjuffie in actie komen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Superjuffie op safari
Auteur
Janneke Schotveld
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2013
143 p. : ill.
ISBN
9789000318469 (hardback)

Besprekingen

Juf Josje wordt Superjuffie wanneer dieren in gevaar zijn. De kinderen uit haar klas kennen haar geheim, maar de strenge directeur van de school mag het niet weten. In dit derde* zelfstandig te lezen verhaal over Superjuffie, gaat de klas van juf Josje op schoolreis naar Schiphol. Daar belanden ze per ongeluk in een container die wordt bezorgd in Afrika bij bioloog Ward. Er is geen contact mogelijk met de buitenwereld en dan blijken er stropers actief te zijn in het gebied. Juf Josje moet Superjuffie worden om de olifanten te redden. Het originele verhaal is vlot leesbaar met veel dialoog. Hilarische momenten en onverwachte gebeurtenissen zorgen voor een aantrekkelijk en fantasievol avonturenverhaal. Informatie over dieren is op een speelse manier verweven. De fijnlijnige zwart-wittekeningen ondersteunen het vlotte en grappige karakter. Deze mooi uitgevoerde op glanzend papier gedrukte uitgave is zeer geschikt om voor te lezen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Janneke Schotveld

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Janneke Schotveld (Lelystad, 3 maart 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 2018 kwam de film Superjuffie uit, die is geschreven op het in 2011 uitgegeven gelijknamige boek van Schotveld.

Biografie

Na de middelbare school studeerde Schotveld creatieve therapie. Daarna volgde zij een opleiding aan de Pabo. Sinds 2007 schrijft zij kinderboeken. Met haar eerste boek Villa Fien won zij de Hotze de Roosprijs. In 2012 ontving zij van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Superjuffie! een Pluim van de kinderjury.

Bibliografie

  • 2007 - Villa Fien
  • 2008 - Zsa Zsa
  • 2009 - Hotel Kindervreugd
  • 2010 - Robbie en Raffi (serie)
  • 2010 - De flat van Fatima
  • 2011 - Het vergeet me nietje
  • 2011 - Superjuffie
  • 2012 - Superjuffie komt in actie!
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties