Boek
Nederlands

Superjuffie op kamp

Janneke Schotveld (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Superjuffie op kamp
×
Superjuffie op kamp Superjuffie op kamp

Superjuffie op kamp

Janneke Schotveld (auteur), Annet Schaap (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Juf Josje gaat met groep zes op kamp. Zouden de bosdieren de hulp van Superjuffie nog nodig hebben? En Lisa, van wie de ouders steeds ruzie hebben, gedraagt zich vreemd. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
AVV, verhalen, humor, avontuur
Titel
Superjuffie op kamp
Auteur
Janneke Schotveld
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, copyright 2015
158 p. : ill.
ISBN
9789000348473 (hardback)

Besprekingen

Juf Josje gaat met de leerlingen van groep zes op kamp in een bos. Ze heeft er zin in, maar vindt het ook lastig dat meester Snor meegaat. Als de bosdieren haar hulp maar niet steeds nodig hebben... Juf Josje maakt zich dit keer ook zorgen om Lisa, omdat haar ouders veel ruzie hebben. Zesde, los te lezen deel in de populaire reeks over Superjuffie* die met een hap van een schoolbordkrijtje verandert in een dierenreddende superheld; ze kan vliegen en met dieren praten. In de vorige delen stond een bepaalde problematiek rond dieren (olifantenjacht) of natuur (weggekapte jungle) centraal. In dit deel gaat het niet alleen om de dierenvallen in het bos, maar ook om de soms ineens felle Lisa. Wederom een wensvervullend, fantasievol avonturenverhaal, met een aardige spanningsboog en veel dialogen. Jammer dat de scènes tussen meester Snor en juf Josje steeds vergelijkbaar verlopen. Dat geldt ook voor die tussen Mila, Toby en Gijs. Deze herhalingen storen enigszins; het verhaal moet het vooral…Lees verder

Over Janneke Schotveld

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Janneke Schotveld (Lelystad, 3 maart 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 2018 kwam de film Superjuffie uit, die is geschreven op het in 2011 uitgegeven gelijknamige boek van Schotveld.

Biografie

Na de middelbare school studeerde Schotveld creatieve therapie. Daarna volgde zij een opleiding aan de Pabo. Sinds 2007 schrijft zij kinderboeken. Met haar eerste boek Villa Fien won zij de Hotze de Roosprijs. In 2012 ontving zij van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Superjuffie! een Pluim van de kinderjury.

Bibliografie

  • 2007 - Villa Fien
  • 2008 - Zsa Zsa
  • 2009 - Hotel Kindervreugd
  • 2010 - Robbie en Raffi (serie)
  • 2010 - De flat van Fatima
  • 2011 - Het vergeet me nietje
  • 2011 - Superjuffie
  • 2012 - Superjuffie komt in actie!
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties