Wat & Hoe Stedentrip Rome bevat de Top 10 hoogtepunten van Rome, gedetailleerde uitklapkaarten en de beste hotspots voor je vakantie. Met alle informatie die je nodig hebt, plus insider tips voor overnachten, eten en uitgaan. Wat & Hoe Stedentrip Rome is handzaam, compleet en betrouwbaar, ideaal voor je reis.

Rome is een drukke, moderne hoofdstad in het decor van antieke schoonh

Onderwerp
Rome ; reisgidsen
Titel
Rome
Auteur
Jane Shaw
Bewerker
Tim Jepson Esther van Veen Jaap Verschoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Essential spiral Rome
Editie
Tiende, herziene druk
Uitgever
Utrecht: Kosmos Uitgevers, 2020
190 pagina's : illustraties
ISBN
9789021575148 (paperback)

Besprekingen

De succesvolle ‘Wat & hoe select’-reisgidsen worden op regelmatige tijdstippen herzien. De stadsgids Rome is nu reeds aan een zesde herziene druk toe.
Deze handige pocketgidsen hebben zijn zeer bruikbaar tijdens de reis en bedoeld om mee te nemen tijdens een korte trip. Aan de binnenzijde van de voorflap vind je in verschillende kleuren een stadsoverzicht met de vijf Romeinse wijken, een metroplan en een overzichtskaart van een deel van de stad. Achteraan vind je de andere helft van de overzichtskaart, met vermelding van bezienswaardigheden. Daarnaast tref je nog een plattegrond van de Vaticaanse musea aan, een situeringplan van Rome en vier plaatsen buiten de stad die de moeite waard zijn, en praktische informatie over vervoer en openingstijden.
De gids opent met allerhande beknopte en interessante wetenswaardigheden over de stad. Handig is de lijst met de tien niet te missen hoogtepunten. Hierbij krijg je beknopte uitleg en praktische informatie met adressen en open…Lees verder
Deze kleinere variant van de 'Wat & Hoe Reisgids' is gewijd aan Rome. Het zijn kleine pockets met veel kleurenfoto's. De kaften bestaan uit uitklapbare plattegronden en kaarten. Het kenmerk van de gids is beknoptheid. De introductie in het gebied is minimaal met puntsgewijze opsommingen met weetjes. Telkens worden in twee pagina's de belangrijkste bezienswaardigheden vermeld met website, foto, klein stukje tekst en praktische gegevens. Dan cafés, lunchadressen, restaurants, hotels, winkelen etc. Vervolgens worden per buurt bezienswaardigheden in enkele zinnen en tips voor restaurants, hotels, uitgaan etc. gegeven. Top 10-lijstjes, hotspots en ook enkele autoroutes en stadswandelingen zijn opgenomen. De gids besluit met een algemeen register en kaartregister. Herziene druk.