Erotische thriller waarin een vrouwenmoordenaar angst zaait en een lerares een stormachtige relatie begint met een politieman
Titel
In the cut / dir. by Jane Campion ; screenplay by Jane Campion ... [e.a.] ; based on the novel by Susanna Moore
Regisseur
Jane Campion
Naar het werk van
Susanna Moore
Acteur
Mark Ruffalo Meg Ryan
Taal
Engels
Uitgever
[Hilversum]: A-Film, 2004
1 dvd-video
Oorspr. opname
2003
Speelduur
119 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8716777047101

Besprekingen

Erotische thriller van Jane Campion (The piano) met in de hoofdrollen Meg Ryan en Mark Rufallo. Frannie, een jonge lerares, is toevallig getuige van orale seks tussen een roodharige vrouw en een getatoeëerde man. De volgende dag wordt de vrouw vermoord aangetroffen. De politieman die Frannie komt ondervragen heeft net zo'n tatoeage als de vermoedelijke dader. Ze raakt in zijn ban en gaat een sexuele relatie met hem aan. Het verhaal is gebaseerd op de bestseller van Susanna Moore. André Waardenburg (Skrien 1, 2004): 'Romantiek bestaat niet in In the cut. Wel lust, affaires met getrouwde mannen en politiemannen die grof praten over vrouwen. (...) In the cut heeft de vorm van een thriller, waarin naar een seriemoordenaar wordt gezocht die het op overspelige vrouwen en prostituees heeft voorzien. Maar Campion is, getuige ook haar andere werk, meer geïnteresseerd in de psychologie van (met name vrouwelijke) karakters.' Bas Blokker (NRC 11-2-'04) vindt het einde slap maar noemt de film 'ee…Lees verder

Over Jane Campion

CC BY 2.0 - Foto van/door Piotr Drabik from Poland

Jane Campion (Wellington, 30 april 1954) is een film- en televisieregisseur.

Campion is geboren in Wellington, Nieuw-Zeeland. Ze studeerde antropologie en deed later de Australian School of Film and Television. In 1993 won ze de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes voor de film The Piano. Die film werd ook in 1993 genomineerd voor acht Academy Awards en won er uiteindelijk drie, waaronder de prijs voor beste originele screenplay (door haar geschreven), de beste actrice (Holly Hunter) en de beste vrouwelijke bijrol (Anna Paquin).

Filmografie

  • An Exercise in Discipline - Peel (1982)
  • Passionless Moments (1983)
  • Mishaps of Seduction and Conquest (1984)
  • A Girl's Own Story (1984)
  • After Hours (1984)
  • Two Friends (1986) (televisie)
  • Dancing Daze (1986) (televisie)
  • Sweetie (1989)
  • Lees verder op Wikipedia