Boek
Nederlands

Blij

Jane Bingham (auteur), Helen Turner (illustrator)
+1
Blij
×
Blij Blij
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Ben je bij het boodschappen doen je vader of moeder wel eens kwijtgeraakt, en heb je ze toen weer teruggevonden? Was je verjaardagsfeestje geweldig, of had je een leuk dagje uit? In dit boek lees je over Heleen, Julia en Job, en over toen zij heel blij waren.
Onderwerp
Blij zijn
Titel
Blij
Auteur
Jane Bingham
Illustrator
Helen Turner
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Everybody feels happy
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2009
24 p. : ill.
ISBN
9789055663408

Besprekingen

In haar reeks 'Gevoelens' wil Jane Bingham jonge kinderen leren denken over en omgaan met nieuwe situaties en de gevoelens die daarbij komen kijken. Gevoelens kunnen immers verwarrend zijn voor een kind. Elk deel van deze reeks behandelt een ander gevoel, in totaal schreef Bingham vier boekjes: Boos, Blij, Verdrietig en Bang.
Telkens wordt eerst als het ware de theorie rond een bepaald gevoel uiteengezet. Dat gebeurt aan de hand van rechtstreeks aan de lezer gestelde vragen: "Hoe denk je dat Ben zich voelt?" of "Wanneer was jij voor het laatst bang?". Een dergelijke manier van werken leert jonge kinderen hoe ze hun gevoelens kunnen verwoorden. Daarna wordt uitgelegd wat een bepaald gevoel met je doet. Dan volgen twee verhalen, telkens van een jongen en een meisje, om de theorie als het ware toe te lichten. De verhaaltjes in de ik-vorm sluiten sterk aan bij de leefwereld van jonge kinderen, bv. het gevoel blij wordt geïllustreerd met een verjaardagsfeestj…Lees verder