Boek
Nederlands

Tamme eenden en ganzen

Jan Vogel (auteur)

Tamme eenden en ganzen

In de reeks:
Onderwerp
Eenden, Ganzen
Titel
Tamme eenden en ganzen
Auteur
Jan Vogel
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Tirion, 2000
93 p., [8] p. pl. : ill.
ISBN
90-5210-408-5

Besprekingen

Dit boekje beschrijft niet alleen de meeste voorkomende tamme eenden- en ganzensoorten maar ook de foktechnische kanten, de huisvesting en de verzorging hiervan. Van elk ras wordt een omschrijving gegeven met de bijzondere kenmerken en duidelijke kleuren- en zwart-witfoto's. Voor de liefhebbers een prachtig en duidelijk naslagwerkje. Met register en adressen.

Over Jan Vogel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sander van Leeuwen

Jan Frederik Vogel (Amsterdam, 25 januari 1902 - Genève, 3 oktober 1983) was een Nederlands accordeonist, componist en dirigent.

Hij componeerde de muziek van een aantal bekende Nederlandse liedjes, zoals Ketelbinkie (bekend van Frans van Schaik) en Bloesem van seringen van The Skymasters en Karel van der Velden. Jarenlang werkte hij mee aan programma's van de VARA. Zo verzorgde hij vaak de muziek bij cabaretliedjes van Wim Ibo en leidde hij het VARA Radio-Orkest. Ook had hij zijn eigen accordeonorkest. Bekende accordeoncomposities van Vogel waren onder andere De kleine postiljon en De maharadja van Magador.

Jan Vogel woonde op een woonboot in Amsterdam en was een groot kunstliefhebber. Na het overlijden van zijn in Genève geboren weduwe, Johanna Emelie Maria Rammers (1920-2003) werd zijn kunstverzameling, met werken van onder andere Jan Sluijters, Cees Bolding en Kees Maks, geveild. De opbrengst kwam ten goede aan de Jan Vogel Stichting…Lees verder op Wikipedia