Boek
Nederlands

Martien : van burgemeesterszoontje tot kasteelheer

Jan Dijkgraaf (auteur)
+1
Martien : van burgemeesterszoontje tot kasteelheer
×
Martien : van burgemeesterszoontje tot kasteelheer Martien : van burgemeesterszoontje tot kasteelheer

Martien : van burgemeesterszoontje tot kasteelheer

Biografie van de mediapersoonlijkheid Martien Meiland.
Onderwerp
Meiland, Martien
Titel
Martien : van burgemeesterszoontje tot kasteelheer
Auteur
Jan Dijkgraaf
Taal
Nederlands
Uitgever
[Eesterga]: Osjato, [2020]
318 p.
ISBN
9789083096605 (paperback)

Besprekingen

Vrijwel iedereen weet wie Martien Meiland is. Hij en zijn familie zijn bekend geworden door het Tv-programma 'Ik vertrek' en later maakten zij het succesvolle 'Chateau Meiland'. Er zijn maar weinig mensen die geen mening over Martien hebben. Je haat hem of je vindt hem geweldig. De journalist Jan Dijkgraaf logeerde op Chateau Meiland en raakte zodanig in de ban van 'de Meilandjes' dat hij besloot een biografie te schrijven. Alhoewel Martien de rode draad is in het boek, komen ook zijn vrouw, dochters, broer en schoonmoeder uitgebreid aan het woord. Jan Dijkgraaf heeft ervoor gekozen om de personen zelf te laten vertellen wat zij meemaken in het leven. En dat is veel. Door de gesprekken op te schrijven zoals hij gedaan heeft, krijg je als lezer het gevoel zelf tegenover de personen in kwestie te zitten. Jan Dijkgraaf heeft een vlotte pen en een aansprekende manier van schrijven. Omdat er vanaf de jeugd van Martien al zoveel gebeurt, blijf je als lezer geboeid. De mensen die aan het woo…Lees verder

Over Jan Dijkgraaf

CC BY 3.0 - Foto van/door screenshot

Jan Dijkgraaf (Rotterdam, 9 augustus 1962) is een Nederlandse columnist en publicist.

Levensloop

Dijkgraaf begon zijn journalistieke carrière in 1982 als verslaggever/redactiechef van het Rotterdams Nieuwsblad en de Haagsche Courant. Vanaf 1992 was hij in diverse functies werkzaam bij het weekblad Panorama. Daarna was hij onder meer hoofdredacteur van het gratis dagblad Metro (2002-2006) en het vakblad Management Team (2006-2008) en tv-recensent bij de gratis krant Sp!ts. Op 5 januari 2009 werd Dijkgraaf hoofdredacteur van opinieweekblad HP/De Tijd.

Op 1 augustus 2010 ging Dijkgraaf als hoofdredacteur en radiopresentator aan de slag bij de nieuwe publieke omroep PowNed. Binnen twee maanden legde hij de functie van hoofdredacteur weer neer. Het radioprogramma Echte Jannen bleef hij tot september 2011 als freelancer presenteren.

Op 3 december 2016 werd bekend dat…Lees verder op Wikipedia