Dvd
Nederlands

Meisje met de zwavelstokjes ; Kleren van de keizer ; Assepoester

Jan Decleir (verteller)

Meisje met de zwavelstokjes ; Kleren van de keizer ; Assepoester

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Drie sprookjes, opgenomen in het Sprookjesbos van de Efteling
Titel
Meisje met de zwavelstokjes ; Kleren van de keizer ; Assepoester
Verteller
Jan Decleir
Taal
Nederlands
Uitgever
Kaatsheuvel: Efteling B.V., 2007
1 dvd-video
Speelduur
ca. 50 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8717662554872

Besprekingen

In 2004 en 2006 produceerde de Efteling in samenwerking met Ketnet een serie van twintig verfilmde sprookjes. Alles is opgenomen in het door Anton Pieck ontworpen decor van het Sprookjesbos van de Efteling. De verhalen volgen zoveel mogelijk de oorspronkelijke verhaallijn, die ook in het Sprookjesbos te zien is, maar ten behoeve van de doelgroep (5 tot 8-jarigen) hebben de makers de gruwelijke elementen weggelaten of buiten beeld gehouden. De boodschap van het verhaal komt duidelijk naar voren. Verteller is acteur Jan Decleir, die ieder sprookje introduceert vanuit het kasteel. De sprookjes worden gespeeld door bekende en minder bekende Vlaamse en Nederlandse acteurs. De serie is ook uitgezonden in KRO's Kindertijd. De twintig sprookjes staan op vijf dvd's*. Dit vijfde deel bevat: Het meisje met de zwavelstokjes, De kleren van de keizer, Assepoester, Sprookjesfeest (bonus).

Over Jan Decleir

CC BY 3.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Jan Amanda Gustaaf Decleir (Niel, 14 februari 1946) is een Belgisch acteur. Decleir is toneelspeler, maar heeft als filmacteur een groter publiek en wereldvermaardheid bereikt.

Carrière

Decleir debuteerde als filmacteur in 1971 in de productie Mira van Fons Rademakers. Hierin speelde hij een boerenzoon als tegenspeler van Willeke van Ammelrooy. In de theaterwereld verkreeg hij bekendheid door zijn acteerwerk bij de Internationale Nieuwe Scène voor het toneelstuk Mistero Buffo van Dario Fo. Hij trok jaren rond met zijn monologen Obscene Fabels van diezelfde Dario Fo. Bij het grote televisiepubliek werd Decleir bekend toen hij in 1976 de rol van Sil de strandjutter speelde in de gelijknamige televisieserie.

Bij kinderen is Decleir vooral bekend als Sinterklaas in het kinderprogramma Dag Sinterklaas (1993), dat telkens in de sinterklaastijd uitgezonden wordt o…Lees verder op Wikipedia