Als advocaat Arthur Kipps halverwege de 19e eeuw voor zijn werk naar een dorpje in het noorden van Engeland moet om de nalatenschap rond een huis te onderzoeken, ontvangen de dorpsbewoners hem vijandig omdat ze het druk hebben met het begraven van hun kinderen die op mysterieuze wijze om het leven zijn gekomen.
Titel
The woman in black
Regisseur
James Watkins
Naar het werk van
Susan Hill
Componist
Marco Beltrami
Acteur
Daniel Radcliffe Janet McTeer Ciarán Hinds
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
92 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664097632

Besprekingen

Britse horrorfilm/kostuumdrama uit 2011 van James Watkins, met Daniel Radcliffe (Harry Potter), Ciarán Hinds, Janet McTeer. Gebaseerd op de roman van Susan Hill. Advocaat Arthur Kipps' vrouw is in het kraambed gestorven halverwege de negentiende eeuw. Sindsdien zorgt de door verdriet verteerde Kipps voor zijn nu vierjarige zoontje. Voor zijn werk moet hij in een dorpje in het noorden van Engeland de nalatenschap rond een huis onderzoeken. De dorpsbewoners ontvangen hem vijandig want ze hebben het druk met het begraven van hun kinderen die op mysterieuze wijze om het leven zijn gekomen. Bij het huis ziet de rationeel ingestelde Kipps steeds een in het zwart geklede vrouw lopen. André Waardenburg (NRC 22-2-'12) geeft 3 (van 5) balletjes: 'Suggestieve spanning is belangrijker dan bloed. Slechts een enkele keer vervalt regisseur James Watkins in goedkope schrikeffecten die ook nog eens door geluid en muziek onderstreept worden. Een keurige film, en een veilige keuze van Radcliffe.' Eric K…Lees verder

Over James Watkins

James David Watkins (Alhambra (Californië), 7 maart 1927 - Alexandria (Virginia), 26 juli 2012) was een Amerikaans militair die de Chief of Naval Operations (Chef van de Marine) was van 1982 tot 1986 onder president Ronald Reagan. Van 1989 tot 1993 was hij als Republikein minister van Energie onder president George H.W. Bush. Tijdens zijn leven ontving hij tientallen prijzen en decoraties in zowel binnen- als buitenland. Watkins overleed op 26 juli 2012 op 85-jarige leeftijd aan de gevolgen van hartfalen.

Onderscheidingen

  • Officer Submarine Warfare insignia
  • Office of the Joint Chiefs of Staff Identification Badge
  • Defense Distinguished Service Medal
  • Navy Distinguished Service Medal with gold award star
  • Legion of Merit with two award stars
  • Bronze Star with Valor device
  • Navy Commendation Medal
  • Navy Unit Commendation with one bronze service star
  • Bronze S…Lees verder op Wikipedia