Boek
Engels
Een Iers-katholieke detective in New York wordt geconfronteerd met de ontvoering van enkele kinderen van miljardairs door een man die met zijn daden de wereld lijkt te willen verbeteren.
Titel
Worst case
Auteur
James Patterson 1947- Michael Ledwidge
Taal
Engels
Uitgever
London: Arrow, 2010
454 p.
ISBN
9780099549536 (paperback)

Besprekingen

Een seriemoordenaar wil door zijn moorden de wereld verbeteren. Uiteindelijk dreigt hij de beurs op Wall Street op te blazen. De schrijver is bekend om zijn spannende thrillers; ook deze roman voldoet aan alle eisen. Er is een groot aantal kleine hoofdstukken met voornamelijk acties en dialogen, waardoor het geheel erg makkelijk te lezen is. De karakters komen niet veel verder dan stereotypen, maar dat doet verder geen afbreuk aan het verhaal. De afloop is verrassend en bevredigend. Voor liefhebbers van spannende thrillers. Pocket met grote letter en smalle bindmarge.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia