Dvd

The postman always rings twice

James M. Cain (auteur), Tay Garnett (auteur)
Titel
The postman always rings twice
Auteur
James M. Cain Tay Garnett
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: MGM/UA Home Video [S.l.], 2004
1 dvd (108 min.) : zw/w.
Aantekening
Taalkeuze : Engels, Frans, Spaans, Duits Ondertiteling : Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits, Portugees, Arabisch, Roemeens, Deens, Ondertiteling : Ijslands, Kroatisch, Sloveens, Hongaars, Zweeds, Grieks, Pools, Tsjechisch 22.99 euro Oorspr. uitgebracht in 1946

Over James M. Cain

James M. Cain (Annapolis (Maryland), 1 juli 1892 – University Park (Maryland), 27 oktober 1977) was een Amerikaans romanschrijver, scenarist en journalist. Hij was een van de bekendste schrijvers van hard-boiledromans, waarvan er verschillende verfilmd werden.

Biografie

James Mallahan Cain debuteerde in 1934 met The Postman Always Rings Twice, een voortreffelijk voorbeeld van de onder invloed van Ernest Hemingway ontstane ‘tough novel’. Dit boek werd bewerkt voor toneel (1936) en voor opera (1982). Daarnaast werd het boek vijfmaal verfilmd.

De titel van de roman slaat niet op de inhoud – een fatale liefdesgeschiedenis – maar op het feit dat het manuscript door vele uitgevers werd geretourneerd vóór het uiteindelijk werd gepubliceerd. In 1935 werd een Nederlandse vertaling van de dichter J.C. Bloem uitgegeven onder de titel Niemand ontkomt zijn noodlot.

Select…Lees verder op Wikipedia