Dvd
Engels

Damages. Het complete vijfde seizoen

James Levine (componist), Glenn Close (acteur)
De New Yorkse topadvocate Patty Hewes en haar jonge voormalig assistente Ellen Parsons zijn verwikkeld in een zaak tegen een charismatische, internationale cyber-hacker.
Bevat
Disc 1 You want to end this once and for all? ; Have you met the eel yet? ; Failure is failure ; I love you, mommy
Disc 2 There's something wrong with me ; I need to win ; The storm's moving in
Disc 3 I'm afraid of what I'll find ; I like your chair ; But you don't do that anymore
Titel
Damages. Het complete vijfde seizoen
Componist
James Levine
Acteur
Glenn Close
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2014
3 dvd-video's
Speelduur
517 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels e.a.
EAN
8712609651324

Besprekingen

Vijfde en laatste seizoen van de Amerikaanse thrillerserie, gestart in 2007 en afgesloten in 2012. Met in de hoofdrol Glenn Close (Reversal of fortune, Fatal attraction), verder met Rose Byrne, Dylan Baker en John Goodman. In dit laatste seizoen gaat de keiharde topadvocate Patty Hewes (Close), de strijd aan met haar voormalige pupil Ellen Parsons in een moordzaak tegen een cyberhacker. Glenn Close kreeg haar derde nominatie voor de Golden Globe beste actrice in een televisiedrama. Op Rottentomatoes.com geeft het publiek dit seizoen 4.4 (van 5) punten. Ron Rijghard (NRC 16-4-'11): '(...) absolute topserie (...) Elke reeks is een breed opgezette en uitwaaierende thriller, voortreffelijk gespeeld en uitgewerkt. De tergende spanning wordt slim en ingenieus gecreëerd door de structuur (...)'. Seizoen 5 (2012) bevat 10 afleveringen. Met enkele extra's.

Over James Levine

CC BY 2.0 - Foto van/door Ralph Daily

James Lawrence Levine (Cincinnati, Ohio, 23 juni 1943 – Palm Springs, Californië, 9 maart 2021) was een Amerikaans dirigent. Hij werd vooral bekend als directeur muziek van de Metropolitan Opera (Met) in New York, een functie die hij bekleedde van 1976 tot 2016. Vanaf 1972 was hij er chef-dirigent. Hij bekleedde tevens de functie van directeur muziek van 2004 tot 2011 bij het Boston Symphony Orchestra.

Biografie

Beginjaren

Levine groeide op in een muzikaal gezin: zijn grootvader van moederskant was cantor in een synagoge, zijn vader, die een dansorkest leidde, was violist en zijn moeder was actrice. Hij begon al vroeg piano te spelen. Op zijn tiende jaar debuteerde hij met het Cincinnati Symphony Orchestra met Felix Mendelssohns Pianoconcert nr. 2.

Levine studeerde daarna bij Walter Levin, eerste violist van het La Salle Quartet. Vanaf 1956 nam hij pianoles bij Rudolf Serkin a…Lees verder op Wikipedia