Boek
Nederlands

De luchtsleutel

James Frey (auteur), Nils Johnson-Shelton (auteur), Henrieke Herber (vertaler)
Het tweede deel van Endgame is begonnen. De overgebleven negen Spelers gaan op zoek naar de tweede sleutel: de Luchtsleutel. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Apocalyps
Titel
De luchtsleutel
Auteur
James Frey Nils Johnson-Shelton
Vertaler
Henrieke Herber David Orthel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sky key
Uitgever
Houten: Van Goor, 2015
440 p. : ill.
ISBN
9789000340750 (paperback)

Besprekingen

Het tweede deel van Endgame is begonnen. De eerste sleutel, de Aardsleutel, is gevonden. Nu moeten de Spelers op zoek naar de tweede sleutel, de Luchtsleutel. Van de twaalf Spelers zijn er nog maar negen over. Uiteindelijk zal de winnende Speler overleven en met hem ook zijn hele lijn. De rest van de mensheid zal sterven. Een spannend, heftig en soms gruwelijk fantasyverhaal boordevol actie. In ieder hoofdstuk staat een van de Spelers centraal. De belevenissen van de Spelers zijn beschreven in de derde persoon enkelvoud. Het karakter van de personages, hun gedachten en motieven zijn helder uitgewerkt. In dit tweede deel* worden de verschillen tussen de personages duidelijker: er zijn goede Spelers, zij zetten steeds meer vraagtekens bij dit afschuwelijke spel. Er zijn ook gewelddadige Spelers die alles over hebben voor de overwinning. Het boek bevat zowel beeldende als tekstuele aanwijzingen voor de lezers die online meespelen aan Endgame. Voor liefhebbers van 'The Hunger Games' en 'D…Lees verder

Endgame. De luchtsleutel

Dit boek is het tweede van een trilogie. Ook deze keer is er weer een digitaal spelelement in het boek verweven. Niet alleen de spelers in het boek spelen een spel, ook de lezer wordt weer uitgenodigd om een spel te spelen. Gelukkig draait dit tweede spel niet om leven of dood, wel om een heleboel goud. Hiervoor had een Mexicaan die in Italië woont ook een jaar puzzelwerk over, terwijl hij de laatste week hiervan zelfs zijn slaap ervoor liet. Echt. Maar het spel is veranderd. Zowel voor de overgebleven negen fictieve Spelers als voor de lezer die dit spel mee wil spelen. Dit keer zijn er immers meer hints voor dit spel in het boek verweven. Dat is wel even wennen, want door de verborgen hints staan er ook allerlei overbodige details in het boek. Wanneer je echter één keer geboeid bent door het boek, lees je hier vlot overheen.

De lezer die ook het computerspel wil winnen, zal het boek een tweede keer of zelfs vaker moeten lezen. Dit staat immers ook al op de eerste pagin…Lees verder

Over James Frey

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

James Christopher Frey (Cleveland (Ohio), 12 september 1969) is een Amerikaans schrijver. Hij schreef de boeken A Million Little Pieces, My Friend Leonard en Bright Shiny Morning.

A Million Little Pieces is een autobiografisch verhaal over Freys drugsverslaving. In 2005 prees Oprah Winfrey dit boek, waarna het een bestseller in Amerika werd. Later ontdekte website The Smoking Gun dat Frey verschillende delen van zijn verhaal heeft overdreven. Op 26 januari 2006 was Frey opnieuw op bezoek bij Oprah, en ze liet hem boete doen voor zijn leugens.

In 2010 schreef Frey het boek I Am Number Four, dat tevens werd verfilmd.

Bibliografie

  • 2003 - A Million Little Pieces In duizend stukjes (roman)
  • 2005 - My Friend Leonard Mijn vriend Leonard
  • 2008 - Bright Shiny Morning Stralend heldere ochtend
  • Lees verder op Wikipedia