Boek
Nederlands

Mijn grote lieve knuffelboek

Jacques Vriens (auteur), Marianne Busser (auteur), Ron Schröder (auteur)
+1
Mijn grote lieve knuffelboek
×
Mijn grote lieve knuffelboek Mijn grote lieve knuffelboek
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bijna veertig verhaaltjes, gedichten en liedjes rond het thema knuffels. Met veel kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Knuffels
Extra onderwerp
VOO
Titel
Mijn grote lieve knuffelboek / Jacques Vriens, Marianne Busser, Ron Schröder ... [et al.] ; ill. Kees de Boer, Dagmar Stam, Georgien Overwater ... [et al.]
Auteur
Jacques Vriens Marianne Busser Ron Schröder
Illustrator
Kees De Boer Dagmar Stam Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2015
144 p. : ill.
ISBN
9789020682915 (hardback)

Besprekingen

Tommie is ontroostbaar als zijn knuffel verdwenen is. Hoewel voorgesteld wordt een nieuwe te maken, werkt dat natuurlijk niet. Dit verhaal over Tommie en Lotje staat samen met vele andere verhalen, rijmpjes en liedjes van diverse auteurs/illustratoren (o.a. Imme Dros, Jaap ter Haar, Marianne Busser, Jacques Vriens, Dagmar Stam) in deze fraai vormgegeven bundel met als centraal thema de knuffel. De bundel bevat zowel oude als nieuwe verhalen en gedichten. Zo staan er verhaaltjes in over Kolletje, Lola de Beer en ook Saskia en Jeroen ontbreken niet. De verhaaltjes kunnen worden voorgelezen aan peuters en kleuters. De teksten zijn gedrukt in een prettig, rustig lettertype en worden begeleid door prachtige, lieve tekeningen van diverse illustratoren. Met inhoudsopgave en verantwoording van herkomst. Een prachtige, aantrekkelijke bundel. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens de schrijver ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties