Boek
Nederlands

Mei-Lan en het geheim van snackbar De Belg

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (illustrator)

Mei-Lan en het geheim van snackbar De Belg

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Bij toeval ontdekt Steffie (12) dat er iets is met de afkomst van haar vriendin Mei-Lan. Als ze er het fijne van wil weten, stuit ze op heftig verzet van de vader van Mei-Lan. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Adoptie, Vriendschap
Titel
Mei-Lan en het geheim van snackbar De Belg
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, copyright 2016
105 p. : ill.
ISBN
9789000348787 (hardback)

Besprekingen

Wanneer de vrienden van Mei-Lan op zolder toevallig op vreemde papieren stuiten, willen ze niets liever dan uitzoeken wat daarachter zit. Mei-Lans vader is echter furieus als hij erachter komt. De kinderen richten zich ondertussen op het naderende pleinfeest. Tijdens het feest, dat een groot succes is, wordt ook duidelijk wat er precies met Mei-Lan aan de hand is. Gezellig verhaal over een stel aardige basisschoolkinderen, die het ondanks hun veelvuldig gekibbel uitstekend met elkaar kunnen vinden. Zij hebben elk een eigen karakter hetgeen soms positief en soms een beetje pijnlijk uitpakt. Hun veerkracht laat zien dat ook moeilijke problemen wel tot oplossing kunnen komen, zelfs een verdrietige geschiedenis als die van Mei-Lan. Het verhaal is niet zoetsappig, snijdt een pijnlijk probleem aan en blijft dicht bij de belevingswereld van een basisschoolleerling. De tekst is in twee kolommen gedrukt en wordt omgeven door beeldende zwart-witillustraties. Deel van de serie 'De kinderen van h…Lees verder

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en woont in Grons…Lees verder op Wikipedia

Suggesties