Boek
Nederlands

Meester Jaap doet het weer

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Meester Jaap doet het weer
×
Meester Jaap doet het weer Meester Jaap doet het weer
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De kinderen van groep 6 moeten wel even wennen aan hun nieuwe meester Jaap, die van gewone dingen steeds iets bijzonders maakt. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Leesniveau
AVI 8
Titel
Meester Jaap doet het weer / Vriens, Jacques ; met tek. van Schaap, Annet
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 1997
45 p. : ill.
ISBN
90-269-8976-8

Besprekingen

Groep zes krijgt een nieuwe meester aan wie ze erg moeten wennen. Meester Jaap is een bijzondere meester, die van gewone dingen in de klas iets bijzonders maakt. Zo gaat hij in de klas pannenkoeken bakken om de kinderen breuken te leren! Alle zaken die in een schooljaar gebeuren, zoals bijvoorbeeld Sinterklaas en Kerstmis, carnaval, 1 april en Koninginnedag, worden op een grappige manier gevierd in de klas. Maar ook heeft meester Jaap oog voor de moeilijke dingen in de klas: pesten, verdriet, anders zijn. Bij ieder verhaal van twee pagina's is een grote illustratie in kleur die de verhalen nog iets extra's geeft. Op een manier alsof ze uit het leven zijn gegrepen vertelt de schrijver deze twintig verhalen. Tweekolommendruk. Heel herkenbaar voor kinderen uit groep zes en hoger om zelf te lezen en zeker leuk om op de basisschool voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 7 jaar. Zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens de schrijver ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties