Boek Nederlands

Meester Jaap doet het weer

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (illustrator)

Meester Jaap doet het weer

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (illustrator)
  • Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Meester Jaap heeft het in het begin maar moeilijk met zijn nieuwe groep. De kinderen moeten nog erg aan hem wennen. Meester Jaap is een echte meester, maar af en toe een beetje gek.
Hij houdt grote opruimacties in zijn klas, eet een plant op, speelt voor zangeres, deelt vaak spekkies uit, huilt, bevordert de liefde, troost kinderen en wordt ondertussen ook nog vader.

Onderwerp
Schoolleven
Extra onderwerp
AVI AVI 8 school schoolleven
Leesniveau
AVI 8
Titel
Meester Jaap doet het weer / Vriens, Jacques ; met tek. van Schaap, Annet
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 1997
45 p. : ill.
ISBN
90-269-8976-8

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Groep 6 krijgt een nieuwe meester aan wie ze erg moeten wennen. Meester Jaap is een bijzondere meester, die van gewone dingen in de klas iets bijzonders maakt. Zo gaat hij in de klas pannenkoeken bakken om de kinderen breuken aan te leren! Alle zaken die in een schooljaar gebeuren, zoals bijvoorbeeld Sinterklaas en Kerstmis, carnaval, 1 april en koninginnedag, worden op een grappige manier gevierd in de klas. Maar ook heeft meester Jaap oog voor de moeilijke dingen in de klas: pesten, verdriet, anders zijn. Bij ieder verhaal is een bladzijvullende illustratie in kleur die de verhalen nog iets extra's geven. Op een manier, alsof ze uit het leven zijn gegrepen, vertelt de schrijver deze twintig verhalen. Twee kolommendruk. Heel herkenbaar voor kinderen uit groep 6 en hoger om zelf te lezen en zeker leuk om op de basisschool voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 7 jaar. Meester Jaap is al bekend uit het gelijknamige boek (a.i. 97-48-223-4) dat winnaar van de Nederlandse Kinderjury was en …Lees verder