Boek
Nederlands

Max en de ontplofte vriendschap

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Max en de ontplofte vriendschap
×
Max en de ontplofte vriendschap Max en de ontplofte vriendschap
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Als de gemeente besluit om van het Kattenpleintje een parkeerplaats te maken en de supermarkt misschien moet sluiten, komen de kinderen in actie. Maar dan moet wel eerst de ruzie tussen Max en Sjoerd bijgelegd worden. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Ruzie, Vriendschap
Titel
Max en de ontplofte vriendschap
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2014
97 p. : ill.
ISBN
9789000333202 (hardback)

Besprekingen

Op het Kattenpleintje worden metingen uitgevoerd. De kinderen ontdekken dat de gemeente van het geliefde grasveld een parkeerplaats wil maken. Ze willen hier een stokje voor steken, maar dan krijgen Max en Sjoerd ruzie. Omdat de supermarkt misschien moet sluiten, bedenken de kinderen acties om dit te voorkomen. Met elkaar moet dit lukken, maar dan moet de ruzie tussen Max en Sjoerd, de zoon van de eigenaar van de supermarkt, wel bijgelegd worden. Tweede deel in de serie 'De kinderen van het Kattenpleintje'*, waarbij steeds een van de kinderen centraal staat. In dit deel is dat Max. De kinderen worden voor in het boek kort geïntroduceerd, waardoor het boek zelfstandig is te lezen. De belevenissen zijn met een vlotte pen neergezet, waarbij het taalgebruik goed aansluit bij de beoogde doelgroep en de dialogen het verhaal verlevendigen. Elk hoofdstuk heeft een gedegen spanningsopbouw en een goede dosis humor. De personages komen echt tot leven, zowel in de tekst als in de zwart-witillustr…Lees verder

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens de schrijver ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties