Boek
Nederlands

Het geheim van de verliefde hulpkok

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Het geheim van de verliefde hulpkok
×
Het geheim van de verliefde hulpkok Het geheim van de verliefde hulpkok

Het geheim van de verliefde hulpkok

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Eefie zorgt ervoor dat de bruiloft van de zoon van de burgemeester in het hotel van haar ouders wordt gevierd, maar op de dag zelf is de kok ziek. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Hotels, Verliefd zijn
Extra onderwerp
koken, Koks, liefdesverhaal
Leesniveau
AVI 8
Titel
Het geheim van de verliefde hulpkok / Jacques Vriens ; met ill. van Annet Schaap
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2000
87 p. : ill.
ISBN
90-269-9272-6

Besprekingen

Tweede deel uit de serie De bende van De Korenwolf. Als de zoon van de burgemeester gaat trouwen, ontbrandt er een concurrentiestrijd tussen De Korenwolf en Hotel Tivoli. De Tivoli-tweeling maakt het Joost nog lastiger dan anders; vooral als blijkt dat Hotel Tivoli slechts de receptie krijgt en het diner naar De Korenwolf gaat. Pepijn, de oudste broer van Joost, heeft zijn kop intussen naar heel andere dingen staan: hij is verliefd. Op de trouwdag ontstaat paniek in De Korenwolf: de kok is niet komen opdagen. De Tivoli-boys hebben een tak op de weg gelegd en de kok heeft zijn arm gebroken. Pepijn moet hem vervangen, maar kampt met liefdesverdriet. De soep wordt veel te zout opgediend. Dankzij het toneelstukje dat de andere kinderen opvoeren, blijven de bruiloftsgasten gelukkig niet boos. En Pepijn vindt op het feest een nieuwe vriendin. Luchtig, vrolijk verhaal waarin Jacques Vriens erin slaagt om verschillende verhaallijnen op een onderhoudende manier aan elkaar te knopen. Met zwart-…Lees verder

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens de schrijver ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties