Boek
Nederlands

De school is weg !

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
De school is weg !
×
De school is weg ! De school is weg !
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In de groep van Willem komt een nieuw meisje. Ze maakt veel ruzie en is op een dag ineens weer verdwenen. Op een nacht brandt de school af. Vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI 8
Titel
De school is weg ! / Jacques Vriens ; met tek. van Annet Schaap
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2002
184 p. : ill.
ISBN
90-269-9584-9

Besprekingen

Willem zit in groep zeven. Via hem worden twee verhaallijnen gevolgd. Op een avond brandt de school af; er is een vermoeden dat het vuur aangestoken is. In Willems groep is een nieuw meisje, Roxane, gekomen, met wie hij bevriend raakt. Na de brand is ze echter ineens verdwenen. Zou zij...? Een verhaal in de bekende stijl met een eind goed, al goed-einde. In het boek worden veel problemen aangesneden, die allemaal opgelost worden (eenoudergezin, alcoholisme, ongewenste intimiteiten, vals beschuldigen van allochtonen). Er keren echter wel erg veel zaken ten goede, wat de geloofwaardigheid aantast. Het verhaal is in een vlotte, moderne stijl geschreven met behulp van vele dialogen. Het boek bevat vele zwart-witpentekeningen, die met grijstinten ingekleurd zijn. De rood-bruine omslagillustratie geeft niet zo'n duidelijk beeld van het verhaal. Een humoristisch en spannend boek. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens de schrijver ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties