Boek
Nederlands

De dikke meester Jaap

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
De dikke meester Jaap
×
De dikke meester Jaap De dikke meester Jaap
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De kinderen uit de groep van meester Jaap vinden het fijn op school. Maar er gebeuren ook wel eens minder leuke dingen. Ook dan staat de meester klaar met een grapje. Vanaf ca. 9 jaar.
Bevat
Extra onderwerp
schoolleven, humor, AVI AVI 7, AVI AVI 8, a7, a8
Leesniveau
AVI 7, AVI 8
Titel
De dikke meester Jaap
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2008
127 p. : ill.
ISBN
9789026992759

Besprekingen

Meester Jaap is een lieve, maar knotsgekke onderwijzer, die op vlotte en originele wijze omgaat met gewone, ongewone, vrolijke en verdrietige dingen die in iedere klas voorkomen. Een bundeling van zestig verhaaltjes van Meester Jaap, eerder verschenen in drie los verkrijgbare titels: 'Meester Jaap', 'Meester Jaap doet het weer' en 'Meester Jaap gaat nooit verloren'. Ook zijn de verhalen in 'Taptoe' verschenen. De verhaaltjes van steeds twee pagina's in deze ruime en vrij dikke bundel worden met veel vaart verteld en zijn grappig en levendig geïllustreerd. De wat impliciete grapjes of 'plots', behoeven soms wat uitleg bij het voorlezen aan moeilijk lerende kinderen. Heel geschikte verhaaltjes (ook qua lengte) om voor te lezen, maar zeker ook om zelf te lezen voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en woont in Grons…Lees verder op Wikipedia

Suggesties