Boek
Nederlands

De dikke bende van De Korenwolf. 3

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
De dikke bende van De Korenwolf. 3
×
De dikke bende van De Korenwolf. 3 De dikke bende van De Korenwolf. 3

De dikke bende van De Korenwolf. 3

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Bundel met drie verhalen over de kinderen die in hotel De Korenwolf wonen. Samen met hun oma beleven ze allerlei spannende avonturen. Vanaf ca. 9 jaar.
Bevat
Bevat: De ontvoering van de zwarte prinses, De vlucht van de knorrige kelner, De ontsnapping van de brullende muis
Bevat
Titel
De dikke bende van De Korenwolf. 3
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2013
263 p. : ill.
ISBN
9789000318476 (hardback)

Besprekingen

De dikke bende van De Korenwolf verzamelt drie eerder verschenen verhalen van kinderboekenauteur Jacques Vriens: ‘De ontvoering van de zwarte prinses’, ‘De vlucht van de knorrige kelner’ en ‘De ontsnapping van de brullende muis’.
Broertjes en zusjes Nina, Pepijn, Joost en Efie vormen samen de bende van De Korenwolf. De Korenwolf is het hotel van hun ouders, dat de kinderen altijd wel op stelten zetten. In het eerste verhaal richten ze een toneelclub op en proberen ze hun zwarte vriendinnetje Zohra te redden uit de handen van de vreemdelingenpolitie. In ‘De vlucht van de knorrige kelner’ proberen ze de norse kelner Goemie te overhalen zijn verjaardag te vieren, terwijl die — samen met puber Pepijn — het bos in vlucht. Dan weer zet de muis van Nina alles in rep en roer.
Vriens speelt met een typisch motief dat vaak terugkeert in kinderboeken: ondeugendheid, die bij tijden aanleunt bij ietwat revolterende ongehoorzaamheid. Zelf bepalen wat de grenzen zijn, het is een f…Lees verder
Derde bundeling* van drie, eerder afzonderlijk verschenen, verhalen over de bewoners van hotel De Korenwolf in Zuid-Limburg: 'De ontvoering van de zwarte prinses', 'De vlucht van de knorrige kelner' en 'De ontsnapping van de brullende muis'. Personages in het verhaal zijn een knorrige vader en een sussende moeder met hun vier kinderen en oma, en verder af en toe lastige gasten. De kinderen en hun wat rebelse inwonende oma vormen de zogenaamde Korenwolfbende. Met vaart en humor geschreven verhalen; de vier ondernemende kinderen spreken eigentijds Nederlands: 'keigaaf', 'shit', 'cool'. De avonturen zijn misschien wat onwaarschijnlijk, maar zullen de doelgroep aanspreken. De bekende auteur, zelf zoon van een hoteleigenaar en wonend in Zuid-Limburg, staat met deze bundel weer garant voor drie vlot vertelde, detectiveachtige verhalen. De grappige, soms paginagrote, gewassen pentekeningen voegen door hun zwierige en cartooneske stijl nieuwe elementen aan het verhaal toe en benadrukken de dy…Lees verder

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens de schrijver ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties