Strip
Nederlands

Alex de onversaagde

Jacques Martin (auteur)
+1
Alex de onversaagde
×
Alex de onversaagde Alex de onversaagde

Alex de onversaagde

In de reeks:
Alex; 1
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Alex ALEX DE ONVERSAAGDE Alex, de zoon van de overleden Gallische leider Astorix, is geadopteerd door de Romeinse gouverneur Honorus Galla, die in zijn armen sterft. Onze held erft zijn naam en vermogen, maar maakt nauwelijks gebruik van die materiële welvaart.
Onderwerp
Romeinse Rijk
Titel
Alex de onversaagde
Auteur
Jacques Martin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Alix l'intrépide
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2010?
64 p. : ill.
ISBN
9789030330028 (paperback)

Over Jacques Martin

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door EmDee


Jacques Martin (Straatsburg, 25 september 1921 - Pully, 21 januari 2010) was een Franse striptekenaar. Samen met Hergé en Edgar P. Jacobs wordt hij tot de drie groten van de zogenaamde "Brusselse school" gerekend.

Biografie

Martin kwam uit een familie van vliegtuigbouwkundigen en was afgestudeerd als ingenieur. In zijn jeugd had Martin drie passies: klassieke kunst, stripverhalen en geschiedenis. Hij schreef zich in voor een opleiding aan de school "Kunst en beroep", waar hij een puur technische opleiding kreeg, maar het artistieke nam toch de bovenhand. In 1942 creëerde hij onder het pseudoniem Jam Les Aventures du Jeune Toddy. Hij kreeg interesse in de Grieks-Romeinse oudheid door het lezen van de historische roman Salammbó van Gustave Flaubert.

Na de Tweede Wereldoorlog ging hij naar België en bezocht hij alle uitgevers. Hij ging samenwerken met de graficus Leblicq. Hieruit ontstond het pseudonie…Lees verder op Wikipedia