Boek
Nederlands

Hondenbaan in de zon

Jackie Todd (auteur), Cherie Van Gelder (vertaler)
Een Brits echtpaar emigreert naar Andalusie͏̈ en ontfermt zich daar over een groot aantal zwerfhonden en -katten.
Titel
Hondenbaan in de zon
Auteur
Jackie Todd
Vertaler
Cherie Van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dog days in Andalucía
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2011
270 p., [8] p. pl. : ill.
ISBN
9789044329537 (paperback)

Besprekingen

Jackie Todd en haar man emigreren in 1997 van Londen naar een schilderachtig bergdorpje in het Spaanse Andalusië. In Hondenbaan in de zon beschrijft Todd de verhuis en zelfs de tegenslagen met zoveel liefde en humor, dat je zin krijgt om hen achterna te gaan. Om te beginnen kopen ze Casa Nostra als vakantiehuis. De makelaar liet hen schitterende villa's en penthouse-appartementen met hot-tubs op enorme terrassen zien, maar tot zijn verbijstering en die van Todds man, valt Jackie onmiddellijk voor een huis dat deel uitmaakte van een oud Moors molencomplex. Het huis is eigenlijk te klein en het heeft geen zwembad, dus als het pand naast hen te koop staat, aarzelen ze niet. Dat jaar geven ze ook hun drukke baan in Londen op en verhuizen naar het gehucht La Molineta.
We maken kennis met allerlei kleurige dorpsfiguren zoals de kroegbaas Antonio, bij wie ze 's avonds dikwijls nog even een cognacje gaan drinken. Aan zijn vrouw Rosario bieden ze een tijdlang onderdak omdat ze tijd…Lees verder
Velen dromen van een ander leven in de zon. Jackie Todd en haar man Stephen voegden de daad bij het woord en emigreerden van Londen naar het Spaanse Andalusië. In een aantal korte anekdotes maken we kennis met hun nieuwe leven: de bouw van hun huis en de verbouwing van vier vakantiehuizen, de authentieke dorpsbewoners, hun beschermheiligen en processies, de warmte van hun Spaanse vrienden en bovenal hun grote liefde voor dieren. Jackie schrijft met humor en compassie over het leven in hun verstilde dorpje, de zwerfdieren die in Casa Todd een thuis hebben gevonden en de tijdelijke opvang van puppy's en kittens die flesvoeding nodig hebben. Tijdens het lezen krijg je zin om zelf even naar Andalusië af te reizen. Vlot geschreven, toegankelijk voor een breed publiek. Met katern met kleurenfoto's.