Boek
Spaans

Mi país inventado

Isabel Allende (auteur)

Mi país inventado

In de reeks:
Persoonlijke kijk van de auteur op de ware aard van Chili en haar bewoners aan de hand van autobiografische anekdotes en observaties.
Extra onderwerp
AUT, Autobiografische romans, Romans
Titel
Mi país inventado
Auteur
Isabel Allende
Taal
Spaans
Uitgever
Barcelona: Random House Mondadori, 2003
219 p.
ISBN
84-01-34174-4

Andere talen:

Besprekingen

Dit boek bevat een mengsel van autobiografische anekdotes en observaties over de Chileense natuur en cultuur, met vlotte pen opgeschreven door de wereldberoemde auteur. Met opvallend weinig ruimte voor het door haar in haar romans zo geliefde magisch realisme, wordt een kritisch en toch liefdevol beeld geschetst van haar vaderland en haar volk. Ondanks hier en daar nogal grove generalisaties, klopt het beeld in grote lijnen wel met mijn eigen waarneming. Dat de schrijfster het daarbij niet zo nauw neemt met sommige details doet daar niet veel aan af. Dit is een prettig geschreven, vlot leesbare persoonlijke visie op Chili - vandaar de titel: 'Mijn verzonnen land'. Voor liefhebbers van deze auteur, die bij voorbeeld willen weten waar de familie Trueba uit 'La casa de los espíritos' op was gebaseerd.

Over Isabel Allende

Isabel Allende (Lima, 2 augustus 1942) is een Chileens journaliste en schrijfster.

Levensloop

Isabel Allendes vader, Tomás Allende, een neef van Salvador Allende, was diplomaat. In 1945 scheidden haar ouders en keerde haar moeder terug naar Chili met haar drie kinderen. Van 1953 tot 1958 woonde zij eerst in Bolivia en vervolgens in Libanon. Zij bezocht er privéscholen, eerst een Amerikaanse, later een Engelse. In 1958 keerde zij terug naar Chili en maakte er de middelbare school af. Zij ontmoette daar haar latere echtgenoot Miguel Frías.

Van 1959 tot 1965 werkte Allende in Santiago voor de FAO, de Wereldvoedselorganisatie van de VN. In 1962 trouwde zij en het jaar erna werd haar dochter geboren. Allende verbleef geruime tijd in Europa, waar zij in Brussel en in Zwitserland woonde. In 1966 keerde ze terug naar Chili en werd haar zoon geboren.

Vanaf 1967 was Allende redactielid van het blad Paula en van 1973 …Lees verder op Wikipedia