Boek
Spaans

Mi país inventado

Isabel Allende (auteur)

Mi país inventado

In de reeks:
Persoonlijke kijk van de auteur op de ware aard van Chili en haar bewoners aan de hand van autobiografische anekdotes en observaties.
Extra onderwerp
AUT, Autobiografische romans, Romans
Titel
Mi país inventado
Auteur
Isabel Allende
Taal
Spaans
Uitgever
Barcelona: Random House Mondadori, 2003
219 p.
ISBN
84-01-34174-4

Andere talen:

Besprekingen

Dit boek bevat een mengsel van autobiografische anekdotes en observaties over de Chileense natuur en cultuur, met vlotte pen opgeschreven door de wereldberoemde auteur. Met opvallend weinig ruimte voor het door haar in haar romans zo geliefde magisch realisme, wordt een kritisch en toch liefdevol beeld geschetst van haar vaderland en haar volk. Ondanks hier en daar nogal grove generalisaties, klopt het beeld in grote lijnen wel met mijn eigen waarneming. Dat de schrijfster het daarbij niet zo nauw neemt met sommige details doet daar niet veel aan af. Dit is een prettig geschreven, vlot leesbare persoonlijke visie op Chili - vandaar de titel: 'Mijn verzonnen land'. Voor liefhebbers van deze auteur, die bij voorbeeld willen weten waar de familie Trueba uit 'La casa de los espíritos' op was gebaseerd.

Over Isabel Allende

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Lesekreis

Isabel Allende (Lima, Peru, 2 augustus 1942) is een Chileens journaliste en schrijfster.

Levensloop

Allende is geboren in 1942. Haar vader, Tomás Allende, was een neef van Salvador Allende, president van Chili van 1970 tot 1973, en hij was diplomaat. Haar ouders scheidden in 1945. Haar moeder keerde terug naar Chili met haar drie kinderen. Vervolgens woonde het gezin van 1953 tot 1958 eerst in Bolivia en daarna in Libanon. Allende bezocht er privéscholen, eerst een Amerikaanse, later een Engelse. In 1958 keerde het gezin terug naar Chili, waar zij de middelbare school afmaakte. Zij ontmoette daar haar latere echtgenoot Miguel Frías.

Van 1959 tot 1965 werkte Allende in Santiago voor de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO), de wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties (VN). In 1962 trouwde ze met Fías en het jaar erna werd hun dochter Paula geboren. Allende verbleef geruime tijd in Europa, waar zij in Brussel en in…Lees verder op Wikipedia